Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
5 Mar

Love Vintage Show / Sydney

Sydney, şehri biraz alt üst ederek bulabileceğiniz birçok vintage butiğe sahip. Ama buradaki en güzel şey hepsinin bir araya gelmesi ve şehrin büyüklüğünde kaybolmadan görmeniz gerekenleri görebilmeniz. 2006 yılından beri Sydney’de yaz ve kış sezonunda gerçekleştirilen Love Vintage Show, çok fazla ilham vaad ediyor. İsterseniz en yeni elbise ve çantanız üzerinizde olsun, çıkarken girdiğiniz gibi giyinmiyor olma ihtimaliniz oldukça yüksek. Geçen yılın yaz mevsiminde katıldığım şovda, içerisi erkekler ve kadınlar için kuaförden tutun da karavana kadar her türlü detay ile donatılmıştı. Şov fularları, mücevherleri ve şapkalarıyla geniş ve tatmin edici bir aksesuar bölümüne sahipti. Vintage dergiler, “beni al ve koleksiyon yapmaya başla!” dercesine gözümün içine bakarken, kapaklarıyla duvarda güzel bir tablo şeklinde gözümde canlandılar.

Love Vintage Show

1930’lu yılların elbiseleriyle yapılan defilede yaşlı bir kadın tarafından askılarda gezdirilen elbiseler, keşke canlı mankenler tarafından giyiliyor olsaydı dedim. Güzel bir kadının üzerinde görülen tarz sahibi bir elbisenin çekiciliği, askılarla sergilendiğinde tam olarak hissedilmiyor maalesef.

Adının Vintage Show olduğuna bakmayın. Burada hem vintage, hem retro hemde antika seçenekler var. Kıyafet ve aksesuarların yanı sıra gerçekleştirilen workshop’larda nasıl 1920’lerde ya da 1960’larda yaşıyormuş gibi görünebileceğiniz öğretiliyor. Anneannemin elbiseleriyle bunu yeterince başardığımı düşündüğüm için bu workshop’a katılmadım.

Birbirinden değişik elbise ve aksesuarlar askıları süslerken renk renk desenler, pattern’lar, kumaşlar ve detaylar insanın aklını başından alabilecek düzeyde kaliteli ve çeşitliydi. Bavullar, çantalar, sepetler ve binbir çeşit cam / porselen züccaciye ile dolu raflar ziyaretçilerin oldukça ilgisini çekiyordu.

Love Vintage Show

Kadınlar tarafından muhtemelen zorla getirilmiş erkeklerin, kaçış noktası olarak seçtiği yer tahmin edersiniz ki eski arabaların sergilendiği açık alandı. İtiraf etmek gerekirse klasik otomobilleri görünce elbiseler benim de aklımdan uçup gitti.

Love Vintage Show

Stephen King’in otomobille aynı adı taşıyan kitabına ilham veren kırmızı Buick.

Love Vintage Show

Peki Wilson Pickett’in Mustang Sally isimli şarkısı size bir şey hatırlattı mı? Eğer Sdney’e yolunuz düşerse Love Vintage Showa mutlaka bir uğrayın. Kesinlikle pişman olmayacaksınız.

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply