Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
5 Mar

Remakes and Sequels

This slideshow requires JavaScript.

Orjinali ya da bir önceki daha iyiydi dedirtmeyen uyarlamalara, prodüksiyonlara ithafen, biz de Şubat’ın ikinci yarısında geçtik stüdyoya. Yapılmış bir şeyi yeniden yorumlamak cesaret ister. Retro; bu yüzden baştan aşağı cesaret işidir. Kimileri tembellik olarak değerlendirir ama birileri mutlaka alkış tutar bir senaryoyu yeniden kurgulayan yönetmene ya da geçmiş eserlerin hakkını vererek yeniden uyarlayan herhangi birine… Biz de Remakes and Sequels çekiminde tam olarak bundan feyz aldık; eskinin yeni yorumundan. Neyse ki şehrin ajandası da bizi bu konuda yalnız bırakmıyor: Bu Cuma vizyona girecek olan Oz The Great and Powerfull ve Mayıs ayında seyre sunulacak Great Gatsby gibi muhteşem uyarlamalar bizleri bekliyor. Retro’nun ruhu; eskinin yeni edisyonu nicelerine ilham oldu. Daha da olacakmış gibi görünüyor.

Hafta içi iş çıkışı hepimiz soluğu Levent’teki Look 34’de aldık. Ne ilk çekimimiz olmasından kaynaklanan bir heyecan ne de “her şey kusursuz olmalı” gibi bir takıntımız yoktu. Biraz eğlenmek, biraz paylaşmak biraz da ortaya iyi bir şeyler çıkarmak istiyorduk. Kuralsız, doğal ve olağan bir çekimdi hayalimiz… Öyle de oldu.

Narin, objektifle arası iyi olan yüzünü Oldmagnet’a çevirdi. Samet, saç ve makyajı yaptı. Esin, ‘Narin’in üzerinde bu kıyafetler olmalı.’ dedi. Dilek, Narin’i en doğru anda en doğru şekliyle yakaladı. Ayşin, şu anda bu satırları yazıyor.

Yazar OldMagnet
No Comments

Leave a reply