Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
4 May

Online İkinci El Alışveriş Siteleri

House of Austen Vintage

Au Vintage

Sntetik Sezar Vintage

konserve-vintage-copy

Vintage kıyafetler giymeyi ve evinizde vintage rüzgarlar estirecek eşyalar kullanmayı seviyor olabilirsiniz ama ‘O dükkânların kokusuna dayanamıyorum.’ dediğinizi duyar gibiyiz. Bazıları karmakarışık second hand shop’lardan tereyağından kıl çeker gibi aradığını bulurken bazıları girdiği dükkânlarda hiçbir şeye dokunmadan geri çıkar. Eğer sizinde bu konuda hassasiyetiniz birazcık da tembelliğiniz varsa elinizin altındaki ‘internet’ nimetinden yararlanabilirsiniz. Ne kadar bir kumaşın veya eşyanın dokunarak verdiği his başka da olsa online alışveriş yapan kişi sayısı  gün geçtikçe artıyor. Genelde bir şeyler almak niyetiyle site site gezdiğinizde karşınıza çıkan çeşitten çok hiçbir şey almayı düşünmediğiniz öğlen aranızda Facebook newsfeed’inizde beğendiğiniz sayfaların satışa çıkardığı ürünlere vurulursunuz. Bu yüzden yeni gelen ürünleri kaçırmamak adına sadece web sitesine girdiğiniz markaların Facebook ve Twitter hesaplarını da takibe alın. Sonra beğendiğiniz gömleğin altında ‘ayrıldı’ yazısını görünce üzülmeyin.

House of Austen

Vintage ve Jane Austen aşığı iki arkadaş tarafından kurulan House of Austen, vintage’in temizini ve özenle seçilmişini arayanlar için bir mabet. Sahibelerinin seçiciliğini sitelerine koydukları ürünlerden de rahatlıkla anlayabileceğiniz sitede özellikle hikâyesi olan kıyafet ve eşyalar sergileniyor. Çoğunlukla yurt dışından seçilip getirilen ürünler arasında kıyafet, aksesuar, kitap ve ev dekorasyon eşyaları var. Fiyatlarında yurt dışından getirilmiş ürün farkı fazla hissedilmiyor ama siz yine de akıllı filtreleme sistemleriyle kendi bütçenize uygun bir şeyler mutlaka bulabilirsiniz.  House of Austen, nedense alışveriş yaparken gördüğünüz kıyafetten bambaşka bir şey gelmeyeceği güvenini size hissettiriyor.  Motto’ları: ‘Vintage insanın babaannesine yakışanı giymesidir.’

www.houseofausten.com

AU Vintage

Ahu Yağtu’nun vintage’e olan düşkünlüğünü Galata’daki Second Chance isimli butiğinden zaten biliyoruz. Online vintage alışveriş sitesi  henüz iki ay önce açılmasına rağmen sosyal medyada hızla takip edilmeye ve çeşitli yerlerde karşımıza çıkmaya başladı bile. Bunda Ahu Yağtu adının da büyük bir avantajı var tabii ki. Vintage ve second hand ayrımının doğru yapılabilmesi adına site bir zaman tüneli formatında tasarlanmış. Zira bir ürünün vintage sayılabilmesi için en az 20 yıllık olması gerekiyor.Yani sitede 1990’lar bölümünden sonrası aslında vintage değil sadece second hand ürünler. AU Vintage’in diğer sitelerden farkı sadece ürün alabileceğiniz bir portal değil aynı zamanda ürün satabileceğiniz bir bölümü de olması. ‘Satmak istiyorum’ kısmına tıklayıp siz de kendi kıyafetlerinizi satabilirsiniz. Mottoları: ‘Yılların eskitemedikleri.’

www.auvintage.com

Sentetik Sezar

İlk kurulduğunda sadece internetten satış yapan  Sentetik Sezar’ın artık Taksim’de bir dükkânı da mevcut. Sürekli ve etkili bir biçimde kullandıkları Facebook hesapları onlara emeklerinin karşılığını aldırıyor olsa gerek ki koydukları ürünlerin yanında kısa bir süre sonra ‘satıldı’ yazıyor. Test edip onayladığımız Sentetik Sezar’ın ürünleri hem seçilmiş hem de mis gibi geliyor. İkinci el konusunda hiçbir zaman temiz değilmiş gibi hissedenler için sadece sipariş verdiğiniz ürünün değil dükkânlarında sergiledikleri ürünlerinde önce yıkandığını belirtelim. Erkekler içinde ürün seçenkleri bulabileceğiniz Sentetik Sezar’ın fiyatları ise dükkân ve diğer online markalara göre çok uygun.

Cihangir Mahallesi Kazancılar Yokuşu Pürtelaş Sokak 1/A, Taksim. 12.00-21.00 saatleri arasında açık.

https://www.facebook.com/pages/Sentetik-Sezar-Vintage-Shop/144767202327726?fref=ts

Konserve Vintage

Konserve’de karşınıza çıkan ürünlerin hepsi ikinci el değil vintage klasmanında. Gerçek değeri olan ürünler bulabileceğiniz Konserve Vintage, elbise ve kıyafetlerin yanı sıra gözlük ve ayakkabılara da ağırlık veriyor. Fiyat-kalite oranına baktığınızda  bu kaliteye fiyatlar ucuz bile kalıyor. Gerçek vintage avcılarına duyurulur!

https://www.facebook.com/konservevintage?fref=ts

Lahana Vintage

Lahana Vintage, sadece alışveriş yapabileceğiniz bir site değil aynı zamanda sahibeleri tarafından stil danışmanlığı da verilen bir oluşum. Kendi modasını kendi yaratmak isteyenlerin Lahana’nın web sitesine uğramasını tavsiye ederiz. Konsept, giyim, saç ve makyaj danışmanlığı da yapan Lahana’cılar ilham veren işlere imza atıyorlar. Kullanıcı dostu internet siteleri hem fiyat olarak hem de tasarım olarak sizi daha fazlasını almaya yöneltebilir. Dikkat!

http://lahanavintage.bigcartel.com/

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply