Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
19 May

Kinfolk Flower Potluck: Istanbul

This slideshow requires JavaScript.

Fotoğrafları, yemekleri ve çiçekleriyle Kinfolk uzun zamandır radarımdaydı. Kinfolk Flower Potluck Istanbul isimli bir event’ten haberdar olmak beynimde ve ruhumda kısa süreli bir karıncalanmaya neden olmuştu. Çiçek aranjmanı ardından yenilecek yemekler ve en az yemekler kadar lezzetli sohbetleri düşününce  www.eventbrite.com‘dan biletimi alarak heyecanla 27 Nisan’ın gelmesini bekledim.

 

Elimde sepet dolusu  yola getirilmeyi bekleyen çiçeklerimle Kumbaracı Yokuşu’ndan inerken hiç beklemediğim kadar iyi bir mimarisi olan binanın kapısında buldum kendimi. Sokaktaki herkes elimdeki çiçeklerden nereye gittiğimin farkında olarak o kapıyı işaret ediyordu bana. İşte bu kapı beni Frumatik‘in mabedine ulaştırdı. Çoğunlukla kimse birbirini tanımıyordu veya sadece birlikte geldiği kişiyi tanıyordu. Masanın üzerinde duran ev yapımı sangria adeta ortamdakileri kaynaştırma görevi görüyordu. Herkes içkilerini içip, terasta çektiği ‘Instagram’lık fotoğraflarını paylaştıktan sonra üzeri her nevi çiçekle kaplı kocaman masanın etrafında yerlerimizi aldık.

Pg7ksPU

Vesarire‘den Ayça ve Yunus’un yönlendirmeleriyle çiçeğe nasıl dokunmasını ve bakmasını bilenler ve henüz yeni tanışmanın verdiği çekingenlikle onları incitmekten korkar olanlar olarak ikiye ayrıldık. Ben onları nasıl tutacağını bilmeyen nerede başlayacağını kestiremeyen taraftaydım. Açıkçası event’in başından beri çiçeklerden çok yemeklerdi düşündüğüm.

Önlüğümü takıp sepetimin içini doldurduğum ovasis’e okaliptüsler ve şimşirlerden bir zemin yaptıktan sonra erengül ağırlıklı bir aranjman yapmayı başardım. O anda düşündüğüm tek şey onları en güzel haliyle ve en doğru uyum içinde yerleştirebilmekti. O zaman anladım ki çiçek işiyle uğraşmak belkide dünyanın en kafa rahatlatıcı işlerinden, hatta kimileri için terapi olabilecek uğraşlarından biriymiş. Her zamanki sabırsızlığımla en önce bitirenler arasında yerimi alıp boşalan sangria bardağımı taze limonatalı olanıyla değiştirdim. Çiçek işi sabır, emek ama en çok da zevk istiyor. Bazen bir insanın dış görüntüsüne bakarak yaptığı işlere baktığınızda aslında önemli ip uçları görebiliyorsunuz. Ayça ve Yunus’un yüzünde de çiçeğe duyulan bunca aşk, tutku ve heyecan varken neler ortaya çıkarabilecekleri sizi şaşırtmıyor. Herkes çiçeğini bitirdikten sonra sıra kesilmiş dal parçaları ve koparılmış yapraklarla dolu masayı temizlemekteydi. Onlarca elin yardımıyla yere düşen çiçek artıklarına aldırmadan Food Project, Eda ve Zeynep’in ellerinden çıkma çeşit çeşit yemeği sofraya taşımaya koyulduk. Herşey paylaşmak üzerine, taze, sağlıklı ve belli ki aşkla yapılmış. Karaköy’de yeni açılan Komodor’un nefis pizzaları ve Kekliktepe‘nin zeytinyağları da masaya eklenince artık her şey tamamdı. Kimisi yemeğin üzerine şarap, kimisi KronotRop’un meşhur kahvesini tercih etti.

VWLRSfz

Kocaman bir masa etrafında hem bir şeyler üretmenin hazzı, hem yeni insanlar tanımanın heyecanı hem de yeni tatlar ve ilhamlar almanın mutluluğuyla girdiğim kapıdan çıkarken Zeynep’e bu harika gün için teşekkür ederek oradan ayrıldım. Bundan sonrası ise benim için bir sonraki event’i zevkli bir bekleyiş olacak.

This slideshow requires JavaScript.

 

Fotoğraflar için Eda İldam‘a teşekkürler…

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply