Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
27 Jul

Kinfolk Freshen Up İstanbul / Sinek Sekiz ile Kağıt İşleri

This slideshow requires JavaScript.

29 Mayıs’da Kinfolk vesilesiyle toplandığımız workshop’ın ikinci ayağı Sinek Sekiz ile defter yapma atölyesinde buluştuk. Hemen arkasından büyüyen Gezi olayları ve sonrasında çoğumuzdaki genel tatil rehaveti bu yazının ötelenmesinin malum sebeplerinden.
Bu sefer Zeynep’in ve Eda’nın marifetli parmaklarına Ece’nin birbirinden lezzetli ve ferahlatıcı çayları da eşlik etti. Tam bir çay tutkunu olan Ece, çay aşkına ülke ülke gezmiş ve yüzlerce çayın tadına bakarak sonunda kendi çayını yapacak kadar ileriye gitmiş. Çayla ilgili her şeyi bulabileceğiniz web sitesine mutlaka bakın ve Ece’nin çayından içme fırsatı bulursanız kaçırmayın.

Sinek Sekiz’in Kadıköy’deki mabedine Oldmagnet”dan  hatırlayacağınız Ömer’le gittik. Flower Potluck atölyesinin aksine Ömer Fotoğraf ekibindeki erkekler hariç atölyedeki iki erkek konuktan biriydi. Ömer’le Kadıköy’ün eski apartmanlarından birinin merdivenlerinden yukarı doğru nefes nefese tırmanırken bu kadar zevkli döşenmiş bir daireye adım atacağımızı tahmin etmiyorduk. Yüksek tavanları ve büyük kapılarıyla Sinek Sekiz’in ofisi oldukça tarihi bir havaya sahipti. Masada bizi karşılayan küçük hediyelerin olduğu yerlerimizi alıp Sinek Sekiz’den İrem’in kağıt ve ciltleme üzerine verdiği ip uçlarını dinlemeye başladık.

Defteri istediğimiz kalınlıkta yapmamıza yetecek kadar kağıdı ortadan ikiye katladıktan sonra işaretlediğimiz yerlerden delip dikmeye başladık. Daha sonra ortalarını birbirine bağladık ve en son kartonun üzerine seçtiğimiz baskılı kağıdı yapıştırdık. Bütün bu sürecin çok kolay olduğunu söyleyemeyeceğim. Büyük bir sabırla bir defter yapmayı başardığımızda Ömer’le aklımızdan geçen şey bir daha asla defterlerimizden sayfa koparmamak oldu :)

Bunca uğraşın ardından bu defter de alıp da kullanmaya kıyamadığım defterlerin arasına girmeyi başardı. Özellikle el yapımı ve dikişli defterlerin bu kadar güzel olmaları meğer zahmetli olmalarındanmış. Eğer kendi defterinizi kendiniz dikmek veya hazır dikilmişini almak istiyorsanız detaylı bilgi için: Sinek Sekiz’e uğrayın.

Fotoğraflar için Zeynep Kayahan, Eda İldam ve Düğme Filme teşekkürler.

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply