Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
10 Oct

Küba’nın Puro Lady’si: Graciela

Küba’nın başkenti Havana sokaklarında yürüdüyseniz Graciela’nın ağzında puro olan fotoğraflarına mutlaka rastlamışsınızdır. O şu anda 80’li yaşlarının sonlarında ama halâ turistlerin kadrajına girebilecek kadar popüler. Karşılığında para alıyor elbette. Onunla Küba’da karşılaşan olursa kendisiyle arkadaş olmak istediğimi iletebilir mi lütfen? İşte ona çektiği fotoğraflar mesafesinde yaklaşmış Buchan Grant’ın Graciela ile olan anısı…

Untitled-1

”Mart 2007’de Küba’yı ziyaret etmek için tüm talimatları almıştım. Havana’ya ilk ziyaretimdi ve hevesle keşfetmeyi bekliyordum. Dışarı çıktığım ilk 20 dakikalık sürede O oradaydı, bir plazanın önünde merdivenlere oturmuş duruyordu. Fidel Castro’dan sonra en çok fotoğrafı çekilmiş Kübalı. Graciela, adını önceden burada yapacaklarım listesine eklediğim kadın. Görür görmez yanına gittim, eğilip ona baktım ve o da bana bakmaya başladı, ağzına bir sigara koydu, dudaklarıyla sigarayı kavradı ve kollarını bağladı. Graciela’nın fotoğrafını çekmeye devam ettikçe enteresan hareketler yapıyordu. Garip sesler çıkarıyor ama yine de poz vermeye devam ediyordu. Birden sigarası ağzındayken gülümsedi ve bana dişlerini gösterdi. Dişleri gözüken çok fazla fotoğrafı yok oysa ki, sanırım benden hoşlanmıştı. Onun gibilerine sıkça rastlamak mümkünse de o eşsizdi; far kedilir bir kadındı. Bu farklılığına rağmen gelen geçen ve kamerasını ona doğrultan herkese iyi gözükmek ve poz vermek için büyük efor sarf ediyordu. Onunla tanışmak bana özel biriyle tanışmışım hissini verdi.”

Buchan Grant

 

 

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply