Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
14 Dec

This is England (2006)

This is England

1980’lerin İngiltere’sini anlatan ve ırkçılık,savaş ve faşizm eleştirisiyle öne çıkan This is England, 2006 yılında İngiliz Bağımsız Film Ödüllerinde (British Independent Film Awards) 7 dalda aday gösterildi ve “Best British Independent Film” ve “Most Promising Newcomer” dallarında 2 ödül kazandı. Eğer halâ izlemediyseniz bir an önce izlemeniz gereken filmler listenizin üst sıralarına almanızı şiddetle öneririz!

80’lerin ilk yarısına denk gelen Falkland Savaşı zamanları İngiltere… Suç, göç, öfke, işsizlik  ve ırkçılık hat safhada. Alt sınıf gençlerin oluşturduğu Skinhead grubu üyelerinin işçi sınıfıyla olan acımasız mücadelesi önce Londra, sonra İngiltere derken bütün dünyayı sarıyor. Kendisini olayların tam ortasında bulan ve Skinhead üyelerinin maşası haline gelen baş karakter Shaun, aslında filmin yönetmeni Shane Meadows‘u temsil ediyor. Meadows, This is England’da Falkland Savaşı zamanında Skinhead üyeleriyle takıldığı dönemde yaşadıklarını anlatıyor. Bu dönem filmiyle İngiltere’nin o yıllarına dönüp hem acısına, hem coşkusuna hem modasına konuk oluyoruz. Filmi izlerken kendinizi oradakilerin yerine koymamak mümkün değil. ‘Ben olsaydım ne yapardım?’ sorusu kafanızda bolca yankılanıyor.

Ve bir filmin müzikleri bu kadar mı iyi seçilebilir? Daha ilk baştan güçlü bir müzikle başlayan bir film izleyicisini kesinlikle hayal kırıklığına uğratmıyor. Mutlaka seyredin.

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply