Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
16 Jan

Another Earth

Bir dünya düşünün bir yerlerde sizi bekliyor ve keşke dediğiniz her şey için yeni bir şans elde edebiliyorsunuz. Hiç bir şey hatırlamayacak olsanız da bazen unutmak en iyisidir.

Sundance Film Festivali’nde Alfred P. Sloan Prize ödülüne layık görülen bilim kurgu ve drama türündeki 2011 yapımı filmin yönetmenliğini Mike Cahill üstlenmiş. İlk filminden ödülle dönmesi de takdire değer doğrusu. Film Lars Von Trier’in Melancholia isimli filmiyle bazı noktalarda zaman zaman benzeşiyor. Bilim kurgu ve bu yönde seyreden senaryolardan keyif alanlar bu filmden de hoşlanabilirler.

Mutlaka hayatımız boyunca en az bir defa bile olsa düşünmüşüzdür “Acaba evrende yalnız mıyız  ya da başka bir hayat var mı?” diye. Filmde bu düşüncenin gerçeğe dönüştüğünü ve insanların ikinci bir dünya gerçeğiyle nasıl şok olduklarını görüyoruz.

Baş rollerini Brit Marling (Rhoda) ve William Mapother ( John)’ in paylaştığı film fragmanıyla da merak uyandırıyor.

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply