Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
19 Jan

3 Film, 3 Sebep

Bazı izlenmesi gereken filmler gözden kaçıp gidebiliyor. Bir filmi izlemeye karar verirken çoğu zaman ya IMDB puanına bakıyoruz ya da zevkine güvendiğimiz bir arkadaşımızdan referans alıyoruz. Artık her pazar günü gözden kaçmış olabilecek 3 filmi 3 sebeple eşleştirip izlenecekler listenize eklemeniz için yazıyoruz.

 Submarine

15 yaşındaki Oliver Tate’ in iki önemli amacı var: Ailesinin evliliğini korumak ve bir daha ki doğum gününe kadar bekâretini kaybetmek.

İzleme Sebepleri

1 Artric Monkeys ve The Last Shadow Puppets’ten tanıdığımız İngiliz Alex Turner ve besteleri.

2 Richard Ayoade tarafından yaratılmış başarılı hipster atmosferi.

3 Polaroid kamera, daktilo ve 90′ larda çocuk olanların yakından bildiği kaleydoskop.( çiçek dürbünü)

Albert Nobbs

Albert Nobbs, Glenn Close’un erkok olarak yaşamayı seçtiği bir kadın rolünü canlandırdığı, güzel bir dönem filmi. Bu rolde Glenn Close oscar’lık bir performans sergiliyor.

İzleme Sebepleri

1 Glenn Close’ a neden saygı duymamız gerektiğini bir daha hatırlamak.

2 Janet Mc Teer’ın harika yardımcı kadın/erkek oyuncu performansına şahit olmak.

3 Filmin anlamlı mottosu: ” Dear Jesus, I don’t know why everyone has to have such miserable lives.”

 

Frankie &Alice

Gerçek bir hikâyeden uyarlanan Frankie and Alice’ te Halle Berry çoklu kişilik bozukluğu olan bir striptizciyi canlandırıyor. 70’lerde Los Angeles’ta geçen filmde kendini zaman zaman beyaz sanan bir siyah ve küçük bir kız çocuğu gibi kişilik bölünmeleri olan Halle Berry’ e  ünlü aktör Stellan Skarsgard Doktor Oz rolüyle eşlik ediyor.

İzleme Sebepleri

1 Film, psikolojik drama sevenler için güzel bir örnek.

2 Halle Berry ve canlandırdığı karakterler.

3  The Everly Brothers’ın Bye Bye Love isimli şarkısı.

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply