Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
6 Feb

!f 2014’ün Önemli Filmleri

Şehri yeni bir heyecan sardı: İstanbul Film Festivali. Cumartesi günü açıklanan listeye göre bu yıl ki Film Festivali sinemaseverler için zevkli bir deneyim olacak. 13 Şubat- 23 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivale az kala beni heyecanlandıran filmler şöyle:

NYMPHOMANIAC

Lars von Trier’in son gözdesi Nymphomaniac şüphesiz festivalin en çok konuşulan filmi. Satılır satılmaz iki filminin biletlerinin de tükendiği filmin başrolünde Charlotte Gainsbourg var.  Adından da anlaşılacağı gibi filmin konusu seks bağımlılığı üzerine. İki bölümden oluşan film toplamda 240 dakika sürüyor. Charlotte dışında kadroda Uma Thurman ve Stellan Skarsgaard gibi isimler de yer alıyor. konu alan iki bölüm ve 240 dakikalık epik bir film ve dünyaca ünlü oyunculardan oluşan kadrosuyla !f’in bir numarası olacak gibi gözüküyor. Filmde yönetmenin son dönemdeki favori oyuncusu Charlotte Gainsbourg’u başrolde izleyeceğiz. Filmde ayrıca Uma Thurman, Udo Kier, Stellan Skarsgaard ve Williem Dafoe gibi önemli isimler de yer alıyor.

DALLAS BUYERS CLUB

Jean-Marc Vallée’in Dallas Buyers Club isimli filmi AIDS vakalarının doruklarda olduğu 80′li yılların sonunda Texas’ta geçiyor. AIDS hastası eşcinsellerin oluşturduğu bir kulübün hikâyesinin anlatıldığı filmin başrollerinde Matthew McConaughey oynuyor. Conaughey’e altın küreyi kazandıran film aynı zamanda  4 farklı dalda Oscar’a aday.

UNDER THE SKIN

Michel Faber’in aynı adı taşıyan romanından uyarlanan filmde erkek otostopçuları avlamak için dünyaya gönderilmiş bir uzaylı anlatılıyor. Uzaylı rolünü canlandıran Scarlet Johansson elbette filmi ilgi çekici kılan en önemli detay.

MADAMOISELLE C

Front Row’ların daimi siması Carine Roitfeld’in hayatını anlatan Mademoiselle C, festivalin en merak edilen filmlerinden biri. Filmde Carine’e yakın isimlerden Karl Lagerfeld, Tom Ford ve Donatella Versace de yer alıyor.

THE DOUBLE

Richard Ayoade’nin kendisine tıpatıp benzeyen ‘öteki’ kendisiyle tanışan bir adamın değişik hayatını anlatıyor. Filmin başrollerini Jesse Eisenberg ve Mia Wasikowska paylaşıyor.

THE GRANDMASTER

Uzakdoğunun en başarılı yönetmenlerinden biri olan  Wong Kar Wai, yine çok konuşulacak bir filmle verdiği arayı kapatıyor.  Hong Kong çıkışlı The Grandmaster En İyi Görüntü Yönetmenliği ve En İyi Kostüm dallarında Oscar’a aday gösterildi.

CONCUSSION

Festivalin Gökkuşağı bölümünde bu yılın en dikkat çeken filmi Concussion. Lezbiyen bir annenin kafasına aldığı darbeden sonra baştan aşağı değişen kişiliği ve hayatının anlatıldığı film, geçtiğimiz yıl Berlin Film Festivali’nin Teddy Jüri Ödülü’nü kazanmıştı.

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply