Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
11 Feb

Kim? Paul Trillo

Kim? Paul Trillio

Paul Trillo çektiği muhteşem videoklipler, reklam filmleri ve kısalarla her geçen gün etki alanını genişleten New Yorklu bir yönetmen. Görsel dili, hatta sosyal medyadaki iletişim tarzı ile aynı alanda işlerini gördüğümüz diğer yönetmenlerin arasından hemen sıyrılıyor. Yaptığı hemen her iş Vimeo tarafından Staff Pick ile taçlandırılırken, Artsbookfield‘tan FastCompany‘e herkes Paul Trillo’nun işlerini konuşuyor. Yönetmen, Peach King için çektiği son işi “Be Around” klibiyle yine gündemde.

Slow Motion’dan Kaleidoscope’a, Projection’dan, Black & White’a, “video art” kapsamındaki tüm trendlere taptaze bir bakış açısı getiren Trillo, kendisini şu sözlerle tanıtmış; “I’ve been known to fall asleep quickly after being very tired.” Kendi senaryosunu yazan, kendi kurgusunu yapan ve kısa filmden reklama birçok alanda iş üreten Trillo, Brooklyn, NY’ta yaşıyor. Gününü alarmla birlikte uyandıktan sonra, takıntılı biçimde e-mail’ini kontrol etmekle geçirdiğini söyleyen Trillo, eğer ilgilenmesi gereken bir projesi varsa konsept aşamasından post-production’a, her adımı ile ayrı ayrı uğraşıyormuş. Kimi zaman evde storyboard çizen, kimi zaman sette Arizona Rx Herbal Tonic Tea içip kusan, kimi zaman da After Effects‘te deneysel takılan yönetmen, ilham sürecini Thai yemeği yiyip, binlerce müzik videosu izleyerek geliştiriyormuş.

Genç yönetmenlere, film yapımcılarına ve görsel tasarımcılara “Fikirler, yalnızca fikirdir. Onların çok değerli olduğu yanılgısına kapılmayın.” önerisini getiren Trillo, asıl değerin üretimde ve o fikri gerçek hayatla kavuşturma becerisinde olduğunu söylüyor.

Yönetmenin portfolio’suna kendi sitesinden ya da Vimeo’dan ulaşabilir ve Twitter‘dan selam gönderebilirsiniz.

EMEL BİLGE ÇINAR

Oldmagnet'te editör olmadan önce, üç yılını post prodüktörlük yaparak Lighthouse Visual Effects, İstanbul'da geçirdi. Projeleri neticesinde Autodesk Türkiye'nin topluluk yöneticilerinden biri olmayı başardı. İstanbul Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Los Angeles, California'da Medya ve Eğlence Yönetimi üzerine eğitim aldı. Aynı zamanda Öteki Sinema'da sinema ve dizi yazıları yazarken bir yandan bilimkurgu okumayı, oyun tasarlamayı ve durmaksızın oyun oynamayı seviyor.

No Comments

Leave a reply