Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
28 Apr

Sendromsuzlar: Can Direkli

Can Direkli‘nin erkeklere özel moda ve yaşam önerileri paylaştığı blogu, onu en başarılı erkek Türk blogger’lardan biri yapmayı başardı. Can’ın samimi ve seçici tarzı zamanla onu sadece erkekler tarafından değil kadınlar tarafından da severek okunan bir blog yazarı haline getirdi. Şimdi Can’dan, hobi olarak başladığı bir uğraşı profesyonel anlamda işi haline getirmeyi başardığı için ilham alma zamanı!

Kadınlar tarafından ele geçirilmiş moda blogger’lığı dünyasında bir erkek olarak bu kadar sevilmeni neye bağlıyorsun?

Ben çok eğlenceli ve çok içten bir adamım. Normal hayatta, insanları güldürmeyi ya da onlara kendilerini iyi hissettirmeyi kendi istediklerimin önüne koyan biriyim. Sosyal medyada ya da blog’da da yaptığım işte başka bir karaktere bürünmemin anlamsız olduğunu düşündüğüm için ben neysem, ortaya çıkarttığım ve devam ettirdiğim iş de ben gibi. Haylaz, hayatın içinden, eğlenceli… Durum böyle olunca, beni takip edenler de kendinden bir şeyler bulabiliyor diye düşünüyorum ve işte sonrasında da ‘olaylar gelişir…’

Kadınlar için moda kaynaklarına ulaşmak her zaman kolay fakat erkekler için durum hiç te öyle değil. Erkek okuyucularından nasıl geri dönüşler alıyorsun?

Beni takip eden erkeklerle oldukça güzel bir bağım var. Arkadaş canlısı bir iletişimimiz var. Sürekli bana bir şeyler soranlar, mail atıp ‘bunu mu alsam yoksa bunu mu?’ diyenler ya da bunu arkadaş sohbeti haline getirenler oldukça fazla. Tabii ki ben de bu durumdan oldukça mutluyum ve çok yoğun bir iş hayatım olsa da, benimle iletişime geçen herkese maksimumda yardımcı olmaya ve onları mutlu etmeye çabalıyorum.

Kendimden örnek vererek söylemek gerekirse ben kadınlar için yazan moda blogger’larındansa erkek moda blogger’larını takip etmeyi tercih ediyorum. Sence senin de çok fazla kadın okuyucun var mı? Bunu neye bağlıyorsun?

Ben de beni okuyan kadınların erkeklerden açık ara farkla daha fazla olduğunu düşünüyorum, benimle erkekler kadar iletişime geçmeseler de… Erkekler için moda kavramı aslında uzak. Hala daha parfümünden, kıyafetine ya anneleri, eşleri ya da kız arkadaşları onlar için alışveriş yapıyor. Ki bu durum, bu dünyadan kopmaları için oldukça yeterli. Sanırım kadın okuyucularımdan bir kısmı sırf erkek arkadaşlarına ya da eşlerine daha verimli önerilerde bulunmak için takip ediyorlar, sık sık benimle bu yönde iletişime geçtiklerini söyleyebilirim.

2009’lu yıllarda çoğu insan blog açmaya başladı ama birçoğu bugün en son 3 yıl önce güncellenmiş halde duruyor. 5 yıldır aynı heyecanı nasıl korumayı başardın ve seni blogunu güncellemende en çok ne motive etti?

Blog yazmaya başladığım dönemden önce, ya psikolojimi bozup bambaşka bir adam olacaktım ya da blog açıp kendi kafamı dağıtıp biraz da eğlenecektim. Tabii ki ikinci yolu seçtim. Aklımı verimli kullanmak ve ortaya güzel şeyler çıkartmak aslında en büyük motivasyonumdu fakat Wanda Digital’da çalıştığım 1 yıllık süreçte hemen hemen hiç post yazamadım diyebilirim. Ciddi anlamda hiç vaktim olmuyor ve bu beni çok üzüyordu. İstifa ettikten sonra kendimde o cesareti yeniden toplamam da birkaç ayımı aldı. Şimdi yeniden, mümkün olduğunca düzenli bir şekilde yazmaya devam etmeye çalışıyorum. Ne giydiğimden bahsederken bunu hayatın içinden donelerle birleştirmeyi, samimiyetimin karşı tarafa geçiyor olmasını ve günden güne daha güzel işler yapmayı seviyorum. Bundan büyük bir motivasyon da olamaz sanırım :)

Sosyal Medya alanındaki çalışmaların blogla mı şekillendi yoksa blog bu hedefine ulaşmanda önceleri sadece bir araç mıydı? Şimdi durum nasıl?

Blog yazmaya başladığım dönemde, blogger’ların yeni ve haliyle popüler olduğu bir dönemdi ve ilk iş teklifimi de böylelikle blogum üzerinden aldım. Aslında, niyetim hiç bu değildi ve işlerin böylesine büyüyebileceğini düşünmemiştim ama şu anda beni getirdiği noktadan dolayı oldukça mutluyum. Bir patron şirketinde sosyal medya işi yaparak kariyerime başladım. Sonrasında 1 yıl Grey Worldwide, 1 yıl Wanda Digital, arada danışmanlıklar ve projeler derken şu anda en büyük hayalim olan firmada çalışıyorum, L’Oreal’de! Yani aslında ne araçtı ne amaçtı ama bana çok güzel kapılar açtı! Ajans background’lu olmak ve aynı zamanda alaylı sosyal medyacı olmak da blog’uma çok güzel şeyler katmamı sağladı.

Son zamanlarda blogun ve sosyal medya sektörü dışında ilgilendiğin bir proje, alan veya olay var mı?

Yeni iş değiştirdiğim için son bir ayım adaptasyon durumundan projeler ve sosyal medya açısından oldukça sakin geçti. Ama ben ve iki yakın kız arkadaş, sürekli kafası projelere çalışan ve evde otururken aklına fikir gelip bunu hayata geçirmek için uğraşan insanlarız, bu nedenle beynimin bir tarafı hep yeni iş kapısı ve fikirleri ile dolup taşıyor. Bunun dışında da çok güzel şeyler olacak, onları şimdi söylemeyeyim ama okuyanlardan minik bir pozitif dilek rica etsem fena olmaz :)

Son olarak bizi tanıştırmak istediğin veya bu kişiyi bilmelisiniz dediğin biri/birileri var mı?

Keyif alarak takip ettiğim birkaç Instagram hesabını, sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyarım!

@cupofcouple

@albertoortizrey

@peterpumpkineater69

@kinfolk

@baya_iyi

Teşekkürler!

Blog

Facebook

Instagram

Twitter

 

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply