Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
13 Jun

The Shining

Cuma günü ayın 13’üne denk gelince insanın aklına ister istemez elinde pop-corn evde korku filmi izlemek geliyor. Son yıllarda çekilen filmler bir türlü o eski korku filmlerinin tadını vermiyor. Her ne kadar psikolojik gerilim türüne girse de bunlardan biri de Stanley Kubrick‘in başyapıtı türkçeye Medyum olarak çevrilmiş The Shining.

Stephen King‘in garip dünyasından çıkıp kağıda dökülen kelimelerinin filme alınmış hali The Shining denince sizin de aklınıza otel koridorunda el ele tutuşmuş sevimsiz ikiz kızlar geliyor mu? Benim geliyor ve ikizlerden neden hoşlanmadığımı birkez daha anlıyorum.

Gerçek bir deli bakışına sahip Jack Nicholson kendisine başrolde yer veren Kubrick’in yüzünü kara çıkartmamış. Ailesiyle kış sezonuna giren Overlook Otel‘in bakıcılığı için nefes kesen bir manzarada yer alan otelde insan yüzü görmeden, bir yudum içki içemeden kim 6 ay geçirse herhalde delirirdi. Telepatik küçük başrol oyuncusu Danny ve daha çirkin olamayacak eşiyle otelde başlayan birbirinin aynısı günler, sonunda bir cinnete dönüşüyor ve garip olaylar yaşanmaya başlıyor.

Filmin vurucu sahneleri; asansörlerden boşalan kanlar, labirentte geçen kovalamaca ve tabii ki ikiz kızların Danny’e gözüktüğü zamanlar. Takıntı, delilik ve gerilim dolu bir film olan The Shining, defalarca izleseniz bile hissetmek istediğiniz korku ve gerilimi size her defasında verecek.

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply