Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
11 Jul

İstanbul Caz Festivali’nde Bu Haftasonu

Caz tınıları İstanbul semalarında birkaç günden beri İKSV’nin gelenekselleşmiş Caz Festivali sayesinde yükseliyor. Özellikle bu haftasonu kaçırısanız üzüleceğiniz programlar olduğunu bir kenara not etmeyi unutmayın. Bu yıl 21.si düzenlenen festivalin sponsoru 17 yıldır olduğu gibi bu sene de Garanti Bankası.

21.15’te başlayacak gecede sahneye ilk olarak “big band” geleneğini 21. yüzyıla uyarlayan müzisyen ve besteci Darcy James Argue çıkarak topluluğuyla Brooklyn müzik ruhunu yaşatacak. Hemen ardından bugün kült caz şarkıcılarının eserlerini seslendiren ve yıllar sonra bir efsane olarak anılacağına hiç şüphemizin olmadığı Cécile McLorin Salvant Sakıp Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde 22:45’te sahne alacak.

12 Temmuz Cumartesi günü Küçükçiftlik Park’ta devam edecek olan festivalde Kanadalı akustik basçı Brandi Disterheft. Juno ödüllü ilk albümü dahil olmak üzere bugüne kadar çıkardığı üç kaydıyla yükselen Vancouverlı Brandi Disterheft ve triosu; caz, blues, bebop ve balladlara uzanan eklektik müzikleriyle geceye dinamik bir başlangıç yapacak. Gece, saatler 20.30’u gösterdiğinde kendi neslinin en güzel seslerinden biri olarak kabul edilen, caz ve soul şarkıcısı, Torontolu Kellylee Evans’ın konseri ile devam edecek. Nina Simone’ye adadığı 2010 tarihli albümüyle beğeni toplayan Kellylee Evans, ardından 22.15’te sahneyi saykodelik tınılar ile geleneksel müziği etkileyici sahne performanslarında birleştiren Babazula’ya bırakacak. Etkinliğe Kanada İstanbul Başkonsolosluğu öncülüğünde Tüprag, Alacer Gold, Blackberry, Air Canada ve Özgün Group sponsor olarak destek veriyor.

Festival biletlerini Biletixden satın alabilirsiniz.

Festival hakkında ayrıntılı bilgi için:caz.iksv.org

Fotoğraf: Selçuk Polat

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply