Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
10 Aug

Weekend (2011)

Biriyle sadece iki gün önce tanışıp, bütün bir haftasonunu geçirdikten sonra ona deli gibi aşık olmanız mümkün mü? Evet mümkün. İşte aşk bu kadar doğal, tıpkı Glen ve Russel’ın cinsel yönelimleri gibi. Notthingham’da bir Cuma akşamı başlayan film, Pazar günü sona eriyor. Sadece iki günlük kısa, içten ve bir o kadarda doğal bir aşk hikayesi. Abartıya, süslemeye, şişirmeye ihtiyaç duymadan anlatıyor yönetmen derdini. Hala insanların cinsel yönelimlerle dalga geçebildiği bir dünyada kendin olabilmek mi daha kolay yoksa diğer insanlar gibi davranabilmek mi? Glen ve Russ arasında uzun diyaloglar geçen filmde, konuşmalar sanki evinizin arka odasında yapılıyormuşçasına gerçek geliyor kulağa. Ve tabii Tom Cullen ve Chris New’in muhteşem İngiliz aksanlarının verdiği çekicilikte su götürmez. Film sizi düşündürüyor, hüzünlendiriyor, empati yaptırıyor. Belki duygusal bir gününüzdeyseniz sonunda gözleriniz de yaşarabilir…

İlk kez Greek Pete isimli filmiyle adını duyuran Londralı yapımcı ve yönetmen Andrew Haigh’in çektiği Weekend, 2011 yılında gösterildiği ülkelerde oldukça ses getirmişti. LGBTI ödüllerine doyamayan film, romantik bir dramadan çok daha fazlası. Sert gerçeklere cürretkar bir biçimde değinilen senaryo Haigh tarafından tabiri caizse dantel gibi işlenmiş.

Weekend’i bir kenarda unutulmuş, hakettiği değeri görmemiş filmleri sinemaseverlere ulaştıran Başka Sinema salonlarında izleyebilirsiniz.

Başka Sinema

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply