Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
21 Aug

Virginia Woolf Sergisi / Londra

1882 yılında Londra’da doğan Virginia Woolf, İngiltere’nin 20. yüzyıl edebiyat dünyasında önemli bir yere sahip. Kızkardeşi ve iki erkek kardeşiyle beraber yaşarken, ünlü Bloomsbury Grubu’nda öne çıkan bir kişilik oldu. Grubun üyelerinden Leonard Woolf ile 1912 yılında evlendi. 1917 yılında eşi Leonard ile birlikte Hogarth Yayınevi’ni kurdular. Bu yayınevinden birçok ünlü yazarın eseri yayınlandı. Woolf’lar beraberce Rodmell, Sussex’teki kır evlerinde yaşarlarken, 1941 yılının Mart ayında Virginia Woolf kendisini bir ırmağın sularına bırakarak intihar etti.

Ünlü yazar, ününü romanlarına borçlu olsa da aynı zamanda birçok gazetede eleştirmen olarak çalıştı. İngiliz yazınının en önde gelenlerinden biri olan Woolf’un portre fotoğrafları ve ona ait nadir bilinen materyallerden oluşan sergisi şu sıralar Londra’daki National Portrait Galleryde sergileniyor. Sergiyi 26 Ekim’e kadar ziyaret edebilirsiniz.

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply