Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
8 Oct

Benden Kimseye Bahsetme

Benden Kimseye Bahsetme 2

Adını, sanatçının 2 yıl önce kapattığı blogtan alan ”Benden Kimseye Bahsetme” isimli sergi, Ali Şentürk‘ün hayatının 5 yıllık bölümünde yaşadığı, tanıklık ettiği ilişkiler üzerine çektiği kurgusal 35mm fotoğraflardan oluşuyor. Blogtan sergiye terfi eden altı eser, bu fotoğraflardan bir kaçının tuval üzerine aktarılmasıyla oluşan resimler. Beyaz bir arka planda yalın ve kesintisiz çizgiler tuvalin bir noktasında bitirilip tellerle tamamlanıyor. Tuvallerin üzerinden çıkan tellerin şekilleri ise o ana ait hislerin soyut bir şekilde ifade edilişi.

Ankaralı genç sanatçı Ali Şentürk’ün ilk solo sergisi ”Benden Kimseye Bahsetme” 9 Ekim’den 31 Ekim 2014 tarihine kadar SODA‘da görülebilir. 

Benden Kimseye Bahsetme 3

Ali Şentürk Kimdir?

Ali Şentürk 1985 yılında Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Heykel bölümünü 2012 yılında bitirdikten sonra aynı yıl aynı okul ve bölümde yüksek lisans yapmaya başladı. 2012 yılında ”Nowartis Hastayla 24 Saat” adlı kısa film yarışmasında arkadaşlarıyla beraber en iyi senaryo ödülüne layık görüldü. 2013 yılında Mamut Art Project’e katılarak çalışmaları Türkiye’deki en önemli koleksiyonlara girdi. Cer Modern konuk sanatçı programı dahilinde Cer Modern atölyelerinde çalışmalarına devam eden genç sanatçı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak Ankara’da yaşıyor.

Behance

Cargo Collective

Facebook

Flickr

Daha fazla bilgi için: Etkinlik

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply