Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
12 Oct

Harbour Edge House by Fearon Hay Architects

Harbour-Edge-House-8

Harbour-Edge-House-5

Harbour-Edge-House-103

Harbour-Edge-House-7

Harbour-Edge-House-4

Harbour-Edge-House-3

Harbour-Edge-House-9

Harbour Edge House, Auckland menşeli Fearon Hay Architects‘in son projesi. Waitemata limanının iç kısımında yer alan 400 metrekarelik villa, 1910 yılında inşa edilmiş ve Auckland’in en eski sahil evlerinden biri olarak biliniyor.  20. yüzyıl öncesi bambaşka bir mimariyle inşa edilmiş bir yapıdan, modern ve sade bir sahil evine dönüşümü gerçekten kusursuz.

Ev restore edilirken, evi güzel yapan orijinal özellikleri bozulmadan yeni görünümüne kavuşturulmuş. Modern hayat ihtiyaçlarının hemen hepsine cevap veren evden kumsala direkt olarak yol olması da evde yaşayanlar için hayat kolaylaştıran bir detay.

Yeni açık mutfak, eski halinin sadece yenilenmiş bir ikizi gibi.  Evin yeni simetrisi sadece muhteşem bir uyum yaratmakla kalmamış ayı zamanda geçmişle gelecek arasında da bir bağ kurmayı başarmış.  Dekorasyon ve mimarisinin yanı sıra nefes kesen liman manzarası evi, herkesin ‘home sweet home’u olabilecek kadar kusursuzlaştırıyor. Evin dekorasyonundaki pirinç, deri ve beyaz detaylar eve sadelikle birlikte karakter de kazandırmış.

 

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply