Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
14 Oct

Kinfolk Tarifi Vol III Turkey Avocado Burgers

Bu haftanın çizimi de projemizi çok seven ve destekleyen Eda Dürüst‘ten geldi. Hindili ve avokadolu mini burgerlerin yapması çok kolay, tadıysa çok lezzetli.

Malzemeler

500 gr. ince doğranmış hindi eti

2-3 diş sarımsak

1 çorba kaşığı zeytinyağı (rafine olmamış)

1 çorba kaşığı kimyon

1 çorba kaşığı tuz

1 çorba kaşığı taze öğütülmüş karabiber

4 adet ikiye bölünmüş hamburger ekmeği

Yeterli miktarda gravyer peyniri dilimleri

2 adet kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş avokado

Hardal

Yapılışı

Kömür mangalınızı hazırlayın ve kömürlerin küllenip beyazlaşana kadar ısınmasını sağlayın. Eğer gazlı bir ısıtıcı kullanıyorsanız ısıyı orta kademeye getirin. Hindi etini, sarımsakları, kimyonu, zeytinyağını, tuzu ve biberi iyice karışana kadar orta boy bir kasede çırpın. Karışımı 4 hamburger ekmeğine sürün ve 4-5 dakika boyunca pişene kadar mangalda bekletin. Burgerlerin arasına gravyer peyniri, avokado dilimleri ve hardal koyarak servis edin.

İllüstrasyon: Eda Dürüst

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply