Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
15 Oct

Kim? Ethem Onur Bilgiç

1986 yılının Temmuz ayında Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde doğdum. Öğretmen bir babanın oğluyum. İnebolu’da güzel bir çocukluk yaşadıktan sonra Konya’nın Ereğli ilçesine taşındık. Orta ve lise eğitimimi Ereğli Anadolu Lisesi’nde aldım. Lise bittiğinde benden mühendis olmayacağını anlamam uzun sürmedi. Güzel Sanatlar’a yönlendirildim ve bu fikir gerçekten hoşuma gitti. 2007 yılında Grafik Tasarım eğitimi almaya karar verdim ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’ne girdim.

Bugünlere geldiğimizde illüstratör ve grafik tasarımcı olarak çeşitli işler yapıyorum. Birçok reklam ajansı, dergi, gazete ve yayınevi için illüstrasyon ve tasarım hazırlıyorum. NTV Tarih, GQ Türkiye, Notos, Sabitfikir, Bant Mag., Skylife, Zero İstanbul, Mediacat , Tempo gibi dergilere kapak ve konu çizimleri, Radikal Gazetesi Kitap ekine birçok illüstrasyon, yayınevleri için kitap kapağı tasarımı ve kitap içi illüstrasyonu ürettim. İthaki Yayınları, Malatya Uluslararası Film Festivali ve 4. Bursa Uluslararası İpek Yolu Film Festivali’nde sanat yönetmeni olarak çalıştım. Türkiye’nin önde gelen birçok reklam ajansı ve markası için işler ürettim. Rock’n Coke 2011 gibi çeşitli festivaller ve etkinlikler için afiş, ilan ve illüstrasyon çalışmaları yaptım. Tiyatro oyunları ve sinema filmleri için afiş çalışmalarında bulundum. Halen Bakırköy Belediye Tiyatroları ve GalataPerform’un grafik tasarımcısıyım. Reklam filmleri, kısa filmler ve canlandırma filmler için konsept tasarımlar ve animasyonlar hazırladım.

Yurtiçi ve yurtdışında karma sergilere katıldım. İlk solo sergim Aralık 2013’de Milk Gallery’de “Tatlı Kabuslar” ismiyle açıldı. Çalışmalarıma İstanbul’daki atölyemde devam ediyorum.

Facebook

Twitter

Website

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply