Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
16 Oct

En İyi 5 Savaş Filmi

The Dirty Dozen (1967)

Önemli rütbelerdeki Nazi subaylarını öldürmek için askeri hapishanedeki 12 mahkum, bir yetkili tarafından tek tek seçilir ve düşman sınırlarına gönderilir. Bu birimdeki efsanevi askerleri Charles Bronson, Telly Savalas, Jim Brown gibi isimler canlandırmış ve izleyenleri kendilerine hayran bırakmıştı.

Apocalypse Now (1979)

Yeşil Bereli Walter Kurtz karakteriyle, savaş filmlerindeki askeri rollerin standartını belirleyen Marlon Brando, Francis Ford Coppola’nın Vietnam savaşı temalı filminde kendi yolunu çiziyordu. Kurtz’u etkisiz hale getirmek için görev alan Amerikan ordusu mürettabatını ise Martin Sheen oynuyordu. Sinema tarihinin en epik ve siyasal altmetniyle en güçlü filmlerinden biri Apocalypse Now’u mutlaka izleyin.

Platoon (1986)

Oliver Stone’u Oliver Stone yapan ve tüm başarısızlıklarına rağmen unutlmaz filmlerin, unutulmaz yönetmeni haline getiren filmlerden başlıcası hiç şüphesiz Platoon’dur.  William Defoe, Johnny Depp, Keith David, Charlie Sheen ve Tom Berenger gibi müthiş isimlerden oluşan kadrosuyla, yine Vietnam savaşını konu alan bu filmin odağında hayatta kalma mücadelesi ve ahlak değerlerinin kesişim kümesi vardı. İzleyin.

Glory (1989)

Listenin Amerikan iç savaşını konu alan tek filmi Glory, Afrika kökenli Amerikalı askerlerin hem oyuncuları hem de oyunculukları müthiş bir sonuç ortaya çıkarmıştı. Matthew Broderick ve Morgan Freeman olağanüstü performanslarıyla dikkat çekiyordu, ama asıl patlamayı Danzel Washington’ın performansı gerçekleştirdi. Zaten bu rolüyle en iyi yardımcı oyuncu Oscar’ını kazanmıştı.

Saving Private Ryan (1998)

Steven Spielberg’ ın 2. Dünya Savaşı zamanında geçen kült filminde, başroldeki Amerikan askerleri başka bir askeri bulmak ve kurtarmak için tehlikeli bir göreve gönderiliyorlar. Savaşa katılan dört kardeşten hayatta kalan tek genç olan bu eri (Matt Damon) kurtarmak için Tom Hanks, Tom Sizemore, Edward Burns ve Vin Diesel’den oluşan kadro, sinema tarihinin en muhteşem görevlerinden birine çıkıyor.

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply