Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
24 Oct

AHS Freak Show: Edward Mordrake Gerçek mi?

American Horror Story Freak Show sezonunun 3. bölümünü izleyen birçok kişi bölüme damgasını vuran Edwark Mordrake‘in kim olduğunu, bunun uydurma bir karakter mi yoksa gerçek mi olduğunu merak etmiştir. Biz de merak edenler olarak Edward Mordrake’i araştırdık.

Edward Mordrake’in gerçekten yaşadığına dair tıbbi bir kayıt yok ancak iki suratlı olarak dünyaya gelmiş olduğu ve ikinci yüzünün kafasının tam arkasında bulunduğu söylenmektedir. 19. yüzyılda yaşamış olabileceği tahmin edilen Edward’ın bir İngiliz soylusu olduğu hiçbirşey yemeyen ve konuşmayan ikinci suratının sadece gülebiliyor ve ağlayabiliyor olduğu söyleniyor. Geceleri içten içe Edward’a kötü şeyler yapmasını fısıldayan yüzü hiçbir doktorun ameliyat etmeye yanaşmaması sonucunda Mordrake’in bu  duruma dayanamayıp 23 yaşında intihar ettiği de hikayenin bir parçası. Google’da aradığınız zaman çıkan fotoğrafların ise gerçeklik ihtimalinden kurgu olma ihtimali yüksek. Mordrake efsanesi sadece American Horror Story’e değil Tom Waits’in 200 yılında çıkardığı albümü Alice’teki Poor Edward isimli şarkısına da ilham kaynağı olmuştu.

American Horror Story’deWes Bentley tarafından canlandırılan karakterin gerçek olma ihtimali bile tüyler ürpertici.

Wikipedia

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply