Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
26 Oct

MOC / Ministry of Coffee İstanbul

Moc-ISTANBUL-1

İstanbul’da ismini çok duyduğumuz ama bir türlü uğrama fırsatımın olmadığı bir başka cafe ise MOC İstanbul’du. Kaliteli kahve sevdamız ve güzel bir iç dekorasyon görme isteğimiz, gezdiğimiz şehirlerde kendimize cafe bulurken en önemli iki kriterimiz oluyor. Hele de İstanbul gibi “Bizim şehrimiz” olan bir yerde MOC’a uğramamak olmazdı.

Nişantaşı İstanbul’da vakit geçirmekten müthiş zevk aldığımız bir yer değil aslında. Arkadaşlarımızla buluşmak için ilk tercihimiz olmaz. MOC gayet sakin olan Şakayık Sokak’ta açılmış. Bu yüzden baştan buraya gitme düşüncesi hoşumuza gitti.

Ministry Of Coffee’nin sahibinin Avustralya’dan kalkıp İstanbul’a geldiğini ve burayı açtığını bildiğimiz için bir Avustralya esintisi ile Flat white söyledik. Çok nefisti. Şaşırdığımız bir nokta bu tarz cafelerin tam tersine servisin masaya geliyor olmasıydı. Duvarlar yine dergilerle doluydu ve yine Kinfolk satan cafeler listemize ekledik burayı da. Cereal Magazine’i de her ne kadar gözümüz arasa da şimdilik İstanbul’da güzel havası olan cafelerde oturmak bizim için büyük zevk. MOC İstanbul’u Nişantaşı’nın gürültülü ve kalabalık sokaklarından kaçmak isteyenlere kesinlikle tavsiye ediyoruz.

MOC Istanbul is another cafe that we heard of any times, but was never able to try. As the two most important criteria for us when choosing cafes are good coffee and good interior design, we felt like we had to see MOC, as it is in our hometown Istanbul.

Although Nişantaşı is usually not our first choice to spend a day due to its overly crowded streets, we were happy to realize that MOC is located on one of the most peaceful streets of Nişantaşı.

We were inspired by the fact that the owner of Ministry of Coffee came all the way from Australia to open MOC Istanbul, and ordered a flat white, an Australian classic. We have to say it was awesome. Walls were covered with magazines and we added this cafe to our list of places that sell Kinfolk.
We definitely advise MOC for a break from the crowd and noise of the typical Nişantaşı streetscape.

Adres: Şakayık Sok. No:4/A Nişantaşı-İstanbul.

Kaynak: From Das Egg

GÖKSU & AMİR
No Comments

Leave a reply