Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
8 Nov

Kozmonot / Topağacı

Kozmonot 1

Teşvikiye Topağcı Mahallesi’nde çok yeni açılan Kozmonot, tasarımsal kaygıları olmayan ama bir o kadar da dekoruyla ve menüsüyle bir söylemi olan; farkındalık yaratan iddiasız ama tematik ilhamını da ‘’Soğuk Savaş Yılları’’ndan alan bir mekan..

Son 2 yıldır İstanbul’da birçok mekana konsept tasarım ve uygulamalarıyla hayat veren Design Parallax’ın ortakları Mimar Göksu Şener ve Reklamcı Zümre Humbaracıbaşı; hikayesi olan her konuyu en ince detayıyla ilgi alanlarında bulundurmaktadırlar. ‘’Soğuk Savaş Yılları’’na her yönden merak duyduklarından, kendileri mekan açmaya karar verdiklerinde içerisinde rastlanacak tüm fikir, detay ve ironilerin bu yıllardan beslenerek tasarlanmış olmasına özen göstermişler.

Kozmonot 3

Dekorasyonun tasarlanması ve uygulanmasında her bir parçanın birbiriyle ahenk içinde olmasına özen gösterilen mekanın ismi için Uzay’a ilk giden Rus Kozmonot Yuri Gagarin’den, girşdeki duvarda Berlin Duvarı’ndan, tuvaletler de Uzay Mekiği tuvaletlerinden esinlenerek yapılmış.

Mekanın giriş tarafında bir duvara yapılan Neil Armstrong ve Yuri Gagarin’in birbirini öptüğü ‘’muralart’’ resim daha önce Kim? köşemizde konuk ettiğimiz Gamze Yalçın‘a ait. Arka bahçedeki duvarlara yapılan Wernher von Braun’un ‘’graffiti’’ resmi dekorasyonda konsepte uygun her türlü detayın hassasiyetle düşünüldüğünü yansıtıyor. Bu güzel graffiti de Leo Lunatic’in ellerinden çıkma.

Kozmonot 4

Servis ve menü ‘’gastro-pub’’ konseptinde hizmet veriyor; İddialı kokteylleri ile klasikleşmiş bir bar menüsünü birleştirmeyi başaran mekanda fıçı Guiness ; Kozmonot’un başlıca yaşam destek ünitesi. Ayrıca Almanya , Hollanda ve Belçika biraları ile; belli ülkelere özgü şarap ve lezzetler de menüde yer almakta.
En çok tercih edilen yemekler arasında kendi imalatları olan dana sosis, pork rib ve avakado soslu cheesburger; et yemeyenler için ise vejetaryen sepeti, vejetaryen burger ve salata çeşitleri bulunuyor.

Haftaiçi 11:00 – 01:00 arası , Cumartesi günleri 11:00 – 03:00 arası, Pazar günleri ise 09:00 – 01:00 arası açık olan Kozmonot, Pazar günleri de müşterilerini özel bir brunch menüsüyle ağırlıyor.

Adres: Topağacı Meydanı , Poyracık Sok. No:9 Teşvikiye / Nişantaşı TEL: 0.212.2347355

Facebook

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply