Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
8 Nov

Söyleşi: Biz Hiç Modern Olduk Mu?

3–29 Kasım 2014 tarihleri arasında sanatçı Ayfer Karabıyık’ın “Rafa Kaldırılmış Bir Tezin Sanat Yapıtı Olarak Sanatsal/Akademik Çalışma Bağlamında Sınırlarının Sorgulanması” başlıklı araştırma metni ve sergisine ev sahipliği yapıyor. 8 Kasım Cumartesi günü, sanatçı Ayfer Karabıyık, Gülçin Aksoy ve Nancy Atakan’ın katılımıyla gerçekleşecek sohbet, bu araştırma projesinin temelinde yer alan bir sorudan yola çıkacak: Biz hiç modern olduk mu?

Katılıma açık bu konuşma, Karabıyık’ın ele aldığı “arada kalmak” durumunu, Gülçin Aksoy, Nancy Atakan, Gül Ilgaz ve Neriman Polat’ın 1990’lı yıllarda düzenlediği “Arada” isimli sergi dizisiyle ilişkilendirmeyi de hedefliyor. Tarihsel zaman çizgisinde geri ve ileri hareket ederek geçmiş ve bugün arasında bulunduğumuz coğrafyayı nasıl yorumlayabiliriz?

Bugün gerçekleşecek olan söyleşi saat 15:00 ile 16:30 arasında İMÇ Çarşısı’nda. Sergiyi 29 Kasım’a kadar görebilirsiniz.

Adres: Cumartesi, 15.00–16.30, 5533, İMÇ, Unkapanı

Etkinlik

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply