Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
22 Nov

Kim? Aykut Aydoğdu

Aykut Aydogdu 2

Aykut Aydogdu 4

Aykut Aydoğdu 3

1986 yılında Ankara’da dünyaya geldim. Sevdiğim işi küçük yaşlarda keşfedip beni o işe yönlendiren bilinçli bir ailenin şanslı çocuğu olarak Güzel Sanatlar lisesiyle bu işe ilk adımımı attım. Sonrasında kısa bir İstanbul maceram oldu, bir dönem kadar Marmara Üniversitesi Grafik Tasarım’da okudum. Sonrasında baba ocağına dönüp Ankara’da Hacettepe Üniversitesi’ni bitirdim.

Çalışma hayatı ve askerlik derken, İstanbul’dan daha fazla uzak kalamayıp, olmam gereken yere geri döndüm. Bir süre ajans hayatı devam etti. “Bu çalışma şekli kesinlikle bana göre değil, hem daha özgür olmalıyım hem de kendime vakit ayırabildiğim bir hayatın parçası olmalıyım.” diyerekten ajans hayatıma son verdim. Çok geçmedi ki Reha Erdem gibi önemli insanlarla tanışma ve çalışma fırsatım oldu. Yaklaşık 2 yıldır da yurtdışı yurtiçi birçok ajansla beraber çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Olabildiğince her tarzda ve her alanda illüstrasyon ve tasarım işleri almaya çalışıyorum. Bu çeşitlilik sıkıcılığı ve rutini nispeten önlüyor, ki daha da önemlisi kişişel gelişimime çok büyük katkısı oluyor. Kişisel çalışmalarımda da olabildiğince birbirinden başka işler yapmaya çalışıyorum. Karakterlere ve atmosfere ağırlık veriyorum. Yaptığım işin mutlaka bir duygusu olmasına özen gösteriyorum. Bu iş benim bir parçam değil, bu benim.

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply