Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
29 Nov

Kim? Christoph Niemann

Christoph Nieamnn 4

Christoph Niemann 2

Christoph Niemann 3

Christoph Niemann 5

Christoph Niemann’i ilk defa Brain Pickings’de görmüştüm. Her zaman yaratıcı illüstrasyonlara bir zaafım olduğu için kitabı o sırada İngiltere’de olan Amir’den rica etmiştim. Kitap elime geldiği anda ise insan beyninin her gün kullandığımız objeleri nasıl resim içinde eritebildiğini gördüm.

Christoph Niemann Almanya doğumlu, 1997 yılında ise New York’a taşınıyor ve işlerinin çoğunda New York’un hakim olduğunu görmek mümkün.

Benim en sevdiğim üç eeseri var. İlki çeşitli sanat eserlerini tuvalet için piksel hale getirip fayans olarak döşemeyi denediği illüstrasyonlar. Bunların içinde Brillo da var Hockney’in eserleri de. İkincisi ise Lego ile yaptiği boyutsal çalışmalar. Flatiron anlatımı dünyadaki en basit ama güzel anlatımlardan biri. Üçüncüsü ise genelleyerek çizdiği şeylerin içine koyduğu günlük eşyalar.

Sanatçının örnek işleri için linke tıklayabilirsiniz.

Facebook

Website

GÖKSU & AMİR
No Comments

Leave a reply