Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
29 Dec

Sendromsuzlar: Melis Güven

Melis Güven’i ilk kez Vimeo’da paylaştığı videolardan keşfetmiştik. Daha sonra Sendromsuzlar köşemize konuk olan diğer kişiler tarafından defalarca önerilen Güven’i sizlerle de tanıştırmak istedik.

Kimdir Melis Güven, neler yapar?

Melis hep yazardı ve şarkı söylerdi, hala da öyle; sanırım.

Hayatında müzik ile ilgili bir gelecek nasıl başladı? Müziği bir meslek edinmeye nasıl karar verdin?

Çocukuğumda mikrofon elimden hiç eksik olmazdı. Nerede toplu bir kalabalık varsa, ben de ordaydım (Eskiden daha çok cesaretim vardı sanırım). Lisede güzel sanatlara gitmeye karar verdim ve İstanbul’a geldim. Önce güzel sanatlar, sonrasında ise konservatuar. Aslında hep hayal ettiğim şeyin içinde olduğumu hissettim. En çok istediğim yerdeydim sonunda, istediğim şekilde.

Eküriniz Erol Erdol ile nasıl biraraya geldiniz? Bundan sonra da yola beraber mi devam edeceksiniz?

Eren ile tanışmamız ortak bir arkadaşımız sayesinde oldu. O kendi işleri için bir vokal ararken, ben de aynı dönemde beraber çalışabileceğim birilerini arıyordum. Sonrasında tanıştırıldık (İyikide tanışmışız); Eren çok kısa bir zamanda müzisyen kimliğiyle beni en rahat anlayan kişilerden biri oldu. Beraber uyumlu ilerleyebiliyoruz ve birbirimizi tamamladığımızı düşünüyoruz. Aynı zamanda evladiyelik dosttur kendisi. Hala beraber çalışıyoruz, devamlı yeni bir şeyler yapmak için bir araya geliyoruz =)

Başarını ve tanınmanı neye bağlıyorsun? Vimeo’da paylaştığın videolardan nasıl geri dönüşler aldın?

Ben yaptığım işlerde hep kendim olmaya çalıştım, yazdığım şarkılarda da hep kendi gerçekliğimden örnekler var. Sıradan bır insanım, sıradan şeyler yapıyorum. Belki insanlara çok yabancı gelmemişimdir… Vimeo’daki paylaşımlarımız, yaklaşık iki sene oldu sanırım; baya olumlu ve keyif veren geri dönüşler aldık.

Melis Guven 2

Aksanın ve tarzından dolayı yabancı olduğunu zannedenler oluyor mu?

Birkaç kere denk geldiğim yorumlarda yabancı zannedenler olmuş; evet güzel bir şey tabii bu. Amacımıza yönelik ilerlediğimizin sinyalleri sanırım.

Sahnede olmak sana kendini nasıl hissettiriyor? Unutamadığın bir sahne anın var mı?

Çok sahne deneyimim olmadı açıkçası, ama bundan sonra olacak. Ama deneyimlediğim kadarıyla şunu söyleyebilirim, özgürlük alanım sahne, kendimi en iyi ifade edebildiğim yer..

Seni nerelerde dinleyebiliriz?

Şu an sadece sosyal mecralarda.

En sevdiğin üç müzisyen ve üç şarkı?

Üç çok zor bir sayı benim için. Austin’de SXSW’de tanıdığım ve bayıldığım isimlerden:

Leopold and his Fiction – I’m Caving in

Yvette – Radiation

Tei Shi – M&MS

Türkiye’de müzik sektöründe yer almanın ne gibi zorlukları var?

Türkiye’de müzisyen olmak birazcık zor. Pes etmeniz için önünüze pek çok engel çıkabilir, ama yine de pesimist olmamız için hiçbir sebep yok :) Türkiye’de güzel işler yapan pek çok sanatçı var. Sadece bu sanatçılara birazcık daha fazla şans tanınması, cesaretlendirilmeleri çok çok önemli…

Bu aralar hangi projeler üzerinde çalışıyorsun?

Eren’le yaptığımız The Outsider EP’si önümüzdeki günlerde yalnızca plak formatında yayınlanacak. Ayrıca bir başka güzel haber; nihayet yeni parçalar üzerinde çalışma firsatı yakaladık ve harika gidiyor diyebilirim. Onları da 2015’te yayınlamayı planlıyoruz.

Genç müzisyenlere tavsiyelerin neler?

Genç müzisyenlere en büyük tavsiyem, asla hayal kurmaktan ve hayalleri için çabalamaktan vazgeçmemeleri.

Bizi tanıştırmak istediğin, tanısanız seversiniz dediğin biri ya da birileri var mı?

Yeni jenerasyon müzisyenlerinden, dinlemekten keyif aldığım ve beğendiğim Kerem Akdağ; görsel ve işitsel olarak yaptığı işlere hayranlık duyduğum Refik Anadol ve kamerasını takdir ettiğim Dilek Altan diyebilirim sanırım.

Çok Teşekkürler.

Fotoğraf: Dilek Altan

Styling: Aslıgül Arslanalp

Kıyafet: Rona Baştanoğlu

Facebook

Instagram

Vimeo

 

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply