Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
4 Jan

Mutfak Sanatları Akademisi: Workshop

Dün gece eve geldiğimde hayatımın en eğlendiğim ve en yorulduğum günlerinden birini geçirdiğimi düşündüm. Tuzu karabiberi olarak ise en romantiklerinden birini…

Mutfak Sanatları Akademisi’nin davetlisi olarak Amir ve ben yılbaşı menüsü workshop’una katılmak için Maslak’a geldik.
2004 yılında kurulan Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), verdiği eğitim ile bugün dünyanın en iyi aşçılık okulları arasında sayılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir özel okul olmasının yanında Türkiye’deki İngiltere kökenli “City & Guilds” tarafından onaylı tek okul.

msa workshop 4

Elçin Hanım bana aylar öncesinde yazdığından beri bugünü düşünüyordum. Workshop saat 19.00’da başladı. Geldiğimizde tezgahların üzerinde şapkalarımız ve önlüklerimiz ile hazırlayacağımız menü bizi bekliyordu. İkili çalışıldığı için kendimize ortalardan güzel bir yer seçtik ve bu sırada beklerken gece boyu sürecek olan şarap / şampanya servisi başladı. Bizimle iki tane şef ve 3 MSA’lı stajyer ilgileniyordu. Çok uzun zamandır böyle tatlı ve yardımsever insanlarla tanışıp çalışmamıştım. Bütün gece gerçekten bizimle tek tek ilgilendiler.

msa workshop 5

Tezgahların üzerinde ekranlardan şefin hazırlayışını izlemek mümkün. Bütün aletler dolaplarda hazır ve yemeklerde kullanacağınız malzemeler sıra ile ölçülenmiş bir şekilde geliyor. Ondan sonrası “aranızda daha önce hiç yemek yapmamış olan var mı? ” sorusu ile devam ediyor.

msa workshop 6

İlk olarak “trüflü balkabağı çorbası”, sonrasında “rösti patates ile şampanya ve lime soslu jumbo karides”, ardından mantar Duxelle soslu Beef Wellington ve son olarak “dondurmalı vişne soslu Sufle” yaptık. Fotoğrafların halimizi anlattığını düşünüyorum. Yaparken Amir ile çok güldük, çok terledik, çok yandık, arada geç kaldık ama hep sonunda afiyetle yedik.

Yanımızda workshop’a katılan insanlar ile tanışmak ise ayrı bir zevkti. Bizim gibi gelen çiftler, anne kız, ya da tek başına gelmiş olanlar… Her çesit insan vardı gerçekten.

msa workshop 2

msa workshop 3

Dün akşam çektiğimiz neredeyse 200 fotoğrafı eleyerek workshop’un kalitesini ve eğlencesini en iyi anlatan 30 fotoğrafı seçmek zorunda kaldık.

msa workshop 7

Bu workshop bir insanın kendisine ya da çevresine verebileceği en güzel hediyelerden biri.
MSA hakkında bilgi almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. Benim katıldığım günlük workshop’lar içinse buraya.

Kaynak

GÖKSU & AMİR
No Comments

Leave a reply