Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
8 Jan

Pia Hakko / pop.see.cul

Pia Hakko 5

Pia Hakko kimdir? Nereden geliyor bu başarının kökleri?

27 yaşındayım. Lycee Francais Pierre Loti’de okudum. Sonrasında, üniversite için Londra’ya taşındım ve Central St Martins’de grafik tasarım bölümünden mezun oldum. Hemen sonra, master’ımı London College of Communication’da Graphic Moving Image üzerine yaptım.

Pia Hakko 1

pop.see.cul’i severek giyiyor ve takip ediyoruz. Markanızın hikayesi nedir?

Ortağım ve en yakın arkadaşım Pelin Yaşar ile bir blog olarak başladı pop.see.cul. Kişisel bir günlük olarak görüyorduk daha fazla. Hani bugün ne giydim, ne yaptım değil de daha fazla projelerimizi paylaştığımız, sevdiğimiz filmleri koyduğumuz bir blog. Sonrasında, genç yeni sanatçılarla röportaj yapmaya başladık ve bu şekilde çok daha fazla takipçiye ulaşmış olduk. Bir sonraki aşamaya geçmek istedik ve bir t-shirt, sweatshirt markasına dönüştürdük pop.see.cul’i.
Pelin de ben de çok rahat giyinmeyi severiz; bir t-shirt bir jean ile çıkarız çoğu zaman evden. pop.see.cul’in kişiliği ikimizin de karakterine çok uyuyor.

pop.see.cul dışında neler yapar Pia Hakko, nerelere gider, hangi müzikleri dinler, hangi filmleri izler?

Gündüzleri pop.see.cul, akşamları kolaj yaparım. İkisi de çok güzel, çok farklı dünyalar benim için.
İstanbul’da cafe/restoran olarak en çok keyif aldığım yerler Mangerie, Delicatessen. Karaköy, Galata taraflarında her hangi güzel bir cafe, oralar içimi çok açıyor. Londra özlemimi biraz gidermiş oluyorum.

Max Richter, Hans Zimmer, Philip Glass, Serge Gainsbourg, Karen Dalton, Beach House çok severim. Modumla çok alakası var sevdiğim müziklerin. Bu sıralar en çok dinlediklerim : Interstellar’ın soundtrackti, David Bowie – Ragazzo solo, ragazza sola, Kraftwerk – The model.

En sevdiğim filmler ise Modigliani, Melancholia, The Skin I Live In, Enter the Void, Alphaville, Interstellar.

Pia Hakko 4

Tasarımlarınızda nelerden besleniyorsunuz? Espirilerin malzemesi nereden çıkıyor?

Espiriler en ummadık zamanlarda çıkıyor. Pelin ile konuşmalarımızdan, etrafımızdaki insanlardan, izlediğimiz filmlerden, dinlediğimiz müziklerden… Aslında biraz biraz heryerden!

Şimdiye kadar hedeflediğiniz yolun hangi kısmında görüyorsunuz kendinizi? Yakın gelecek için planlarınız neler?

Daha yolun çok basindayiz! pop.see.cul doğalı daha bir buçuk sene oldu. Yavaş yavaş büyütüyoruz, yeni ürünler eklemeye başladık mesela: denim jacket, trenchcoat, triko, beanieler gibi. İleride bir mağaza açmak en büyük hedeflerimizden biri.

Pia Hakko 6

Cara Delevingne’in tişörtünüzü giydiğini öğrenince neler hissettiniz?

Çok sevindik! Çok heycanlandık ama on dakika sonrasında “Sırada kim var?” diye düşünüyorduk.

Kendi işini yapanlara ve sıfırdan bir şey yaratanlara ne gibi altın önerileriniz var?

Gözüktüğü kadar kolay değil! Yaptığınız şeye bir tutkunuz varsa küçük ve doğru adımlar ile başarı kesinlikle mümkündür.

Dünyayı hangi dijital ve basılı mecralardan takip ediyorsunuz?

Little White Lies Magazine, ID, Dazed & Confused, We The Urban, Monocle, Another Mag; takıntılı bir şekilde Pinterest ve Tumblr.

En sevdiğiniz tasarımcı?

Alexander Wang!

Marka olarak Theory, Sandro, Iro, Joseph, The Kooples.

Bizi tanıştırmak istediğiniz, tanısanız seversiniz dediğiniz biri ya da birileri var mı?

Aslı Yılmaztürk, çok yaratıcı resimler çeken bir arkadaşım, Instagram’ına bir göz atın derim @asliyilmazturk.
Deniz Yurtkuran & Merve Tatari, NYKS Galata, tasarım mumların kurucuları. Ne zaman Serdar ı Ekrem sokağına gitsem kendime engel olamadan yeni bir kokulu mum alıp çıkıyorum!

Facebook

pop.see.cul

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply