Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
9 Jan

Kim? Onur Gülfidan

Onur Gülfidan 2

Onur Gülfidan 4

Onur Gülfidan 5

Onur Gülfidan 6

Onur Gülfidan 7

Onur Gülfidan 9

Onur Gülfidan 11

Onur Gülfidan 15

Merhaba, ismim Onur Mehmet Gülfidan, size kısaca kendimden bahsetmek istiyorum. 70-80’lerde evimize yeni yeni giren siyah beyaz televizyonun önünde, ayaklarını geriye kıvırarak, filimlere ve dizilere saatlerce ağzı açık bakan çocuklardan biri de benim. Bir film noirler’den bir galactica’ya geçiş yapan çocuğun tertemiz beynini düşünün, üzerine de sokaklarda saatlerce oyun oynamaktan, yara bere içinde kalmış fiziksel durumunu… Üstüne üstlük beni sakinleştirebilen tek şey elime verilen kalemle kağıt!.. 80’lerde klasik müzik ve Türk sanat müziğinin eksik olmadığı bir ev ve rock müziğin dayanılmaz çağrısı…

Onur Gülfidan 1

Onur Gülfidan 8

Onur Gülfidan 10

Onur Gülfidan 12

 

Bugün geriye bakınca bu karmaşık çocukluğun ürettiğim sanat eserlerine etkisinin fazlaca olduğunu görüyorum. Fen bilimlerine olan “hayretli” duruşum liseyi 5 senede bitirmeme sebep oldu. Ancak Türk edebiyatının değerli yazarları ve onları sevmem sayesinde Kabataş Lisesi’nden mezun olabildim. Sonrasında hayat devam ederken, Van Gogh’un hayatını anlatan bir kitabı ara ara okudum, sanırım finalini de bir hastane bahçesinde bitirmişim. Herhalde çok fazla etkilenmişimki soluğu MSÜ resim bölümünde aldım. Oradada en mutlu olduğum yerler: kantin, deniz kenarı ve atölye dışındaki sanat muhabbetleri sergilere, onlarda bienallere ve müthiş sanatçılarına karıştı. Sonrasında hayatta yaptığı şeyi severek yapan ve sıkıntısıyla sevinciyle, bununla yaşayan insanların arasında oldum.

Resim yapmayı, sokakta bir duvara bir şeyler karalamayı, harika işler üreten insanları tanımayı çok seviyorum. İnsanın doğasından sanat sevgisini ve üretkenliğini çıkardığınızda geriye sanırım gri, soluk bir “şey” kalır, bu gri şeyin bulaştığı ruh halini de bugün çok sık görüyoruz. Bu sene 5.kişisel sergimi açacağım, umarım sergiyi görenlerin hayatlarındaki arayış ve mutluluğa ufak bir katkısı olur.

Facebook

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply