Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
10 Jan

Old Java Coffee / Galata

Old Java 1

Old Java 2

Old Java 4

old Java 6

Old Java 8

Kahve festivali hakkında yazdıktan bir hafta sonra en çok hoşuma giden birkaç standdan biri olan Old Java’dan tanışmak için bu güzel cafe’ye davet eden bir mesaj geldi. Yeni insanlarla, hayallerini uygulamaya koymaktan çekinmeyen insanlarla vakit geçirmekten daha güzel ne olabilirdi ki? Amir ile birlikte Galata’nın hemen birkaç sokak uzağındaki Old Java’ya gittik. Varırken tekrar tekrar o bölgenin ara sokaklarının ne kadar güzel olduğunu düşündüğümüzü söylemeden geçemeyeceğim.

Old Java 3

Bizi birbirinden güzel kahveleri yapan Cem karşıladı. Chemex zaafım olduğundan baştan sona yapılışını izledim. Old Java açılalı 3 hafta olmuş ve burayı sürekli geliştirilebilir, bir komün şeklinde her türlü öneriye açık bir yer olarak tanımlıyorlar. Gerçekten de Amerika’da yaşayan bir kahve tutkunun biz oradayken ziyarete gelişi ve onun yaptığı önerileri göz ardı etmemeleri başka bir cafede görmediğim bir özellikti.

Old Java, insanı evinde hissetiren, İstanbul’daki Third Wave Coffee akımına iyi ki hoşgelmiş olan bir yer.

Şubat ayı sonunda tekrar İstanbul’a geldiğimde burada olacağım.

Facebook

Old Java

GÖKSU & AMİR
2 Comments

Leave a reply