Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
13 Jan

Roxy’de Bu Ay

Ocak ayının ikinci yarısında, sevdiğimiz grup ve isimlerle dolup taşacak gibi görünüyor Roxy. Yarın akşam “Bir Şeyler Eksik” var. Adını Bülent Somay‘ın aynı adlı muazzam kitabından alan Bir Şeyler Eksik, üflemeliler, bas, davul ve vokalden oluşan zengin bir müzik sunan, iyi bir grup. Orjinal bestelerinin yanı sıra Wayne Shorter, Esperanza Spalding, David Binney, Steve Coleman, Gretchen Parlato, Mark Zubek gibi çağdaş müzisyenlerin parçalarını ve caz standartlarını yorumluyorlar. Vokalde Çağıl Kaya var, üflemelilerde Tamer Temel ve Serkan Erkol. Basta Alper Yılmaz, davuldaysa Volkan Öktem. Aynı türde performans izlemekten sıkılanlar için yeni bir soluk Bir Şeyler Eksik; ve adına nazire yaparak o eksiği dolduruyor sanki.

Roxy01

17 Ocak’ta B-IN-THE-HOUSE projesi ile müzik ve şovu harmanlayan Bora Uzer var. Londra’daki stüdyosunda Pino Palladino, Chris Bailley, Pete Adamz, Simon Carter gibi isimlerle çalışan, İlhan Erşahin’in İstanbul Sessions featuring Bora projesini gerçekleştiren, İstanbul’a döndükten sonra kendi müziğine yoğunlaşan Bora Uzer, Brooklynli Mc ve Dj Ian Lawrence aka. Stimulus ile beraber gerçekleştirdiği “Analog People” albümü dahil birçok eserinden parçalarla performans gösterecek.

Roxy03

20 Ocak’ta sahne alacak Evden Uzakta, müziklerini 90’lı yıllarda özellikle California‘da yükselişe geçmiş ”New School Punk” türünün bir türevi, kendilerince bir yorumu olarak nitelendiriyor. Dolambaçlı ve ağır anlatımlardan hoşlanmayan beşli, hissettiklerini hızlı sade ve keskin bir şekilde ortaya dökmeyi tercih ediyor. Sadece şarkıların değil genel olarak albümün tınısına da takıntı derecesinde önem veren grup bu konuda endüstri standartlarını yakalamak için kıta değiştirmekten de çekinmemiş. Albümleri “Hiç’bi Yere Doğru” Baltimore’da Valencia Studios‘da daha önce All Time Low, The Used, Yellowcard gibi isimlerle çalışmış Paul Leavitt’in yapımcılığında gerçekleşmiş. Kendi şarkılarının yanı sıra Everything but the Girl’un kült şarkısı Missing’in bir yorumunu da kaydetmişler.

Roxy04

22 Ocak’ta ise Son One Love Festivali‘nde herkesin bayıldığı Berlinli ikili Modeselektor sahnede. 1992’de Berlin’de, tek bir tarz ile anılmaktan rahatsız olan, iki muhteşem prodüktör Gernot Bronsert ve Sebastian Szary tarafından kurulan ünlü elektronik grup, akıllarına yatan her sesten ve türden faydalanıyorlar. Anbean değişen tınılardan ve enerji patlaması yaratan müziklerden hoşlanıyorsanız, Modeselektor’ı mutlaka sahnede görün.

Bilet fiyatları ve daha detaylı bilgi için Roxy’nin sitesine göz atabilirsiniz.

EMEL BİLGE ÇINAR

Oldmagnet'te editör olmadan önce, üç yılını post prodüktörlük yaparak Lighthouse Visual Effects, İstanbul'da geçirdi. Projeleri neticesinde Autodesk Türkiye'nin topluluk yöneticilerinden biri olmayı başardı. İstanbul Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Los Angeles, California'da Medya ve Eğlence Yönetimi üzerine eğitim aldı. Aynı zamanda Öteki Sinema'da sinema ve dizi yazıları yazarken bir yandan bilimkurgu okumayı, oyun tasarlamayı ve durmaksızın oyun oynamayı seviyor.

No Comments

Leave a reply