Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
29 Jan

Dalgalar // Waves

15 Ocak’ta Çukurcuma’da bulunan BLOK art space’in mekanında ve yanı başındaki boş bir inşaat binasında açılan Dalgalar // Waves isimli sergide her küçücük şeyin bir diğerini nasıl etkilediğini ve nasıl da farklı dönüşümlere yol açabildiğini keşfetmeye çağırılıyorsunuz.

Serginin açılışında Alp Çoksoyluer, Alper Derinboğaz, Refik Anadol, Buşra Tunç, Ayşe Gül Süter, Candaş Şişman, Deniz Kader, Erdal İnci, Korhan Erel, Osman Koç ve Ozan Türkkan’ın farklı dalga türlerini kullanarak gerçekleştirdikleri deneysel işlerle etkileşime geçen kalabalık, Türkiye’nin en önemli yeni medya sanatçılarıyla bir araya geldi.

Yapım aşamasındaki boş ve karanlık bir binaya kurulan işlerle Türkiye’deki sanat izleyicisine deneysel ve deneyimsel bir alan açan sergi, birçok interaktif ışık, ses ve mekan yerleştirmesi, performansı ve video çalışmalarına yer veriyor.

İki yıldır üzerinde çalışılan “Dalgalar” sergisinin küratörü Ebru Yetişkin, dünyanın en prestijli etkinliklerine katılan araştırmacılar, mühendisler, tasarımcılar, makerlar ve sanatçılarla birlikte güncel toplumsal değişimin nasıl gerçekleştiğini incelediklerini belirtiyor.

Sergi boyunca Cumartesi günleri saat 17:30’da toplumsal olayları ve sanatın güncel halini dalgalar kavramı ile fizik, mimarlık, siyaset, felsefe ve sosyoloji üzerinden tartışacak konuşmalar ve çeşitli canlı performanslar da olacak.

Etkinliklerin tümünün ücretsiz olduğu “Dalgalar” sergisi 28 Şubat’a kadar ziyaret edilebilir.

Block art space

Block art space Website

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply