Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
15 Feb

Bu Yıl Vizyona Girecek 8 Korku Filmi

[REC] 4: Apocalypse (2014)

REC] 2’de yaşanan korkunç dakikaların birkaç saat sonrasında geçen film bu sefer muhabir Angela Vidal’ın özel bir ekip tarafından binadan kurtulmasıyla başlıyor. Bu yerden kurtulan tek insan olan Angela, kurtarılmasının ardından kendisini okyanusun ortasında bir tankerin karantina bölümünde bulur. Virüsten kurtulanların yer aldığı tankerde bulunanları yeni felaketler beklemektedir.

It Follows (2014)

Premierini Cannes Film Festivali’nde yapan It Follows, bu yıl izleyeceğimiz iddialı korku filmlerinden. Sıradan bir ergen olan Jay, hoşlandığı çocukla şehir dışında izbe bir yere gider ve uyandığında bayılmış olduğunu farkeder. Bundan sonrası garip rüyalar ve sanrılarla devam eder. Kendisini birilerinin ya da bir şeylerin izlediğinden şüphelenen genç kız, arkadaşlarından yardım ister. Yönetmenliğini David Robert Mitchell’ın yaptığı It Follows’un başrollerinde Linda Boston, Heather Fairbanks ve Aldante Foster yer alıyor. 2014 yılında çekimleri tamamlanan ve Cannes Film Festivali’nde de çok beğenilen film, 17 Nisan’da Türkiye’de vizyona girecek.

Unfriended (2014)

Bir sohbet odasında konuşan 6 lise öğrencisi geçe yıl intihar eden ölü arkadaşlarından Skype üzerinden bir mesaj alırlar ve olaylar gelişir. Yönetmenliğini Levan Gabriadze’nin yaptığı Unfriended a.k.a Cybernatural, sosyal medyanın hayatımızdaki yerini bir kez daha sorgulatıyor.

The Woman In Black II Angel of Death (2014)

İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiliz hükümeti tarafından askeri psikiyatri kliniğine dönüştürülen bir hastanede geçen filmde sorunlu askerlerin hastaneye gelmeye başlamasıyla birlikte buradaki ölü ruhları uyanışa geçer. Başroldeki hemşire Eve ve hastanedeki herkes bir yandan savaşla bir yandan kötü ruhlarla mücadele etmeye çalışır. ‘Siyahlar içindeki kadın’ kendine yeni kurbanlar aramaktadır.

Paranormal Activity: The Ghost Dimension (2015)

Katie Featherston’ın yine ve yeniden şeytan tarafından ele geçirilmiş olan Katie rolüyle karşımızda olduğu ve serinin ilk filminin yönetmeni Oren Peli’nin yeniden filmin yapımcılığı ve senaristliğini üstlendiği Paranormal Activity: The Ghost Dimension 23 Ekim 2015’de Türkiye’de vizyona girecek.

Insidious 3 (2015)

James Wan’ın yarattığı serinin üçüncüsünde kamera arkasına Leigh Whannell geçiyor. Türkçeye Ruhlar Bölgesi 3 olarak çevrilen filmde yine Elisie Reinier adındaki paranormal olaylar uzmanının karşılaştığı dosyaları görüyoruz. Bu seride diğer serilerde yer alan Lambert ailesini göremeyeceğiz.

Crimson Peak (2015)

Genç bir yazar oaln Edith Cushing, evlendiği adamın aslında bambaşka biri olduğunu keşfeder. Guillermo del Toro yönetmenliğinde çekilen filmin başrolünde Charlie Hunnam, Jessica Chastain, Tom Hiddleston, Mia Wasikowska ve Doug Jones yer alıyor. Filmin senaryosunda ise Guillermo del Toro’nun yanı sıra Matthew Robbins ve Lucinda Coxon’ın imzası var. Crimson Peak, Türkiye’de 16 Ekim 2015’de vizyona girecek.

Poltergeist (2015)

1982 yılındaki uyarlamasıyla birçok kişinin kabusu olan Poltergeist, Almanca’da “belalı bir ruhun gürültüsü” anlamına geliyor. Yönetmenliğini gelecek vaadeden yönetmen Gil Kenan’ın yönettiği filmin başrolünde Sam Rockwell ve Jared Harris var. Tipik kötü ruhlu ev teması işleyen filmin uyarlaması, 24 Temmuz’da vizyona girecek.

 

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply