Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
19 Feb

Gerçek Hikayeden Uyarlama 8 Gerilim Filmi

Siz de izlediğiniz korku veya gerilim filmleri gerçek hikayeden uyarlamaysa daha çok zevk alıyorsanız, Gerçek Hikayeden Uyarlama 8 Gerilim Filmi listemize bir göz atın.

Psycho (1960)

Bir Hitchcock klasiği plan Psycho’da Janet Leigh isimli genç kadının Bates Motel’de kalmasıyla birlikte şizofren Norman Bates tarafından öldürülmesi anlatılıyor. Robert Bloch’un romanından uyarlanan filmde, herhangi bir spesifik bilgi verilmese de Ed Gein isimli Wisconsin’de yaşayan seri katil konu ediliyor.

The Hills Have Eyes (1977)

Wes Craven tarafından yazılan senaryoda, 16. yüzyılda 25 yıl boyunca California’nın ucra çöllerinde yaşayan yabanilerin  1000’in üzerinde kişiyi öldürmesinden yola çıkılmış. Oldukça rahatsız edici filmin mutlaka sansürsüz versiyonunu izleyin.

Monster (2003)

Başrolünde Charlize Theron’un oynadığı filmde 80’li ve 90’lı yıllarda 6 erkeği öldüren ve Florida’da yaşayan hayat kadını Aileen Wuornos’ın hayat hikayesi anlatılıyor. Wuornos aynı zamanda dünyadaki ilk kadın seri katil olma özelliği de taşıyor.

Open Water (2003)

Köpek balıklarının cirit attığı açık denizde mahsur kalan Daniel Kintner (Daniel Travis) ve Susan Watkins (Blanchard Ryan) ‘in hayatta kalma mücadelesini anlatılıyor. Televizyonda defalarca denk gelmiş olabileceğiniz film, çaresizliğin adeta kelime anlamı.

The Amityville Horror (2005)

Lutz ailesinin Amityville, New York’daki yeni evlerine taşınmalarıyla grip olaylar yaşanmaya başlıyor. Olay, yine ünlü paranormal dedektifler Ed ve Lorraine Warren tarafından ele alınıyor. Ryan Reynolds hatrına izlenir.

The Strangers (2008)

Liv Tyler ve Scott Speedman’ın başrolde olduğu filmde, yazlık evlerinde romantizm yaşamak isteyen çift, 3 maskeli psikopatın zorla eve girmesiyle saldırıya uğruyor. Kabus dolu dakikalarla dolu filmin tansiyonu oldukça yüksek.

The Conjuring (2013)

Patrick Wilson ve Vera Farmiga’nın paranormal dedektiflik rolünü canlandırdığı The Conjuring’de, yeni ev yeni garip olaylar konusu işleniyor. Ed ve Lorraine Warren gerçek hayatta 10.000’in üzerinde paranormal dosya lie ilgilenmiş ve bu işte uzmanlaşmış kişilerdir. Perron ailesinin Rhode Island’daki evlerinin 19. yüzyılda orada yaşayan Bathsheba Sheran isimli bir cadı tarafından avlanması sonucu  olaylar hunharca gelişiyor.

Wolf Creek (2005)

Biri erkek üç arkadaş, Avustralya’nın batısına doğru arabayla yola çıkıyorlar. Wolf Creek National Park’ta kamp kurmalarıyla psikopat bir turist avcısı tarafından rahatsız ediliyorlar.

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply