Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
24 Feb

The Away Days / Best Rebellious Çekim Arkası

The Away Days’in son klibi Best Rebellious’ın yönetmeni Elif Kalkan, videonun çekim arkası hikayesini bizlerle paylaştı.

“The Away Days ile uzun zamandır beraber bir şeyler yapmayı planlıyorduk. Best Rebellious bunun için en iyi seçim oldu sanırım. Planı gruba anlattım ve her konuda hem fikir olduktan sonra çekimlere başladık. Aklımdaki hikaye belli zaman aralıklarında farklı günlerde çekmeye müsait olduğundan ufak bir ekibe ihtiyacım vardı. Bizim ki fazla ufak oldu gerçi. Ekip olarak iki kişiydik. Ben ve yönetmen yardımcımız Emre Sezgin.

Hazırlık aşamasında bir mood video hazırladım hem The Away Days’e sunmak hem de klipte oynamasını düşündüğüm kişilere aklımdakini anlatmak için. Oyuncuları da baya etkiledi fikirlerimiz ve çalışmaya başladığımızda hepimiz çok heyecanlıydık. İstanbul hikayemizin baş kahramanı aslında. Biz bir şehri şiirsel olarak göstermek istedik özgürlük görüntüleri, sevgi, hüzün, kırık ilişki hikayeleri… Kişilerin duygularını anlatırken manzara olarak yeterince duygu barındıran bu şehri kullandık. İstanbul’un 12 farklı yerinde 15 kişinin hayatına dokunuyoruz klipte. Asıl istediğimiz samimi ve gerçekçi anları yakalamaktı, o yüzden kendi çevremizden bulduk oyuncularımızı, böylelikle oyunları değil anları yakaladığımızı düşünüyoruz. Mevsimsel olarak da çok şanslıydık ve bu şansımızı daha iyi bir yönde kullanmak için gün doğumunu ve gün batımını seçtik, İstanbul o saatlerde eşsiz oluyor. Aslında en büyük ilham kaynağımız Cemal Süreya’nın Aşk şiiri oldu.

Dramatik etkiyi arttırabilmek için klibi slow motion çektik ve İstanbul’a yakışan bir renk tonunda olsun istediğimden color correction’ı mavi tonları üzerinden yaptık. Sonuç bizi tatmin etti açıkçası Cemal Süreya, İstanbul, mavi…”

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply