Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
13 Mar

Robert Montgomery / Istanbul’74

Robert 3

Çalışmalarının temelinde yer alan şiirsel mesajları aracılığı ile kavramsal sanat geleneğini sürdüren Robert Montgomery, ahşap oymacılığı, sulu boya, alevler, ışık ve billboard entelasyonları gibi farklı teknik ve mecraları kullanarak oluşturduğu çalışmaları ile tanınıyor. Şiirin günümüz çağdaş dünyasında yeniden yer bulacağını savunan Robert Montgomery, sanatsal çalışmalarını da bu yönde sürdürüyor. ‘Kolektif bilinçaltı’ konularından beslenen ve kelimelerin gücünü kullanarak düşünce ve fikirlerini geniş kitleler ile paylaşma eğiliminde olan sanatçı, özellikle halka açık alanlardaki tipografik yerleştirmeleri ile sanat takipçisi olmayan kesim tarafından da yoğun ilgi görüyor.

robert 2

 

Robert Montgomery Kimdir?

Çağdaş metin sanatına şiirsel bir yorum ve müdahaleci stratejiler ile yaklaşan Robert Montgomery, billboardlar, güneş enerjisi ile çalışan ışık yerleştirmeleri, ateşten şiirlerin yanı sıra ahşap baskı tekniği ve sulu boyaya uzanan farklı mecra ve tekniklerdeki çalışmalardan oluşan bir portfolyoya sahip. Berlin’in Tempelhof bölgesindeki eski Amerikan Hava Kuvvetleri üssü ve 2012 Kochi-Muziris Bienali’nin davetlisi olarak, Hindistan’ın Kochi-Muziris şehrindeki imparatorluk dönemine ait limanda büyük ölçekli ışık enstalasyonlarını sergileyen sanatçı, ayrıca bugüne kadar pek çok uluslararası sergi ve festivalde de yer aldı.

Robert Montgomery

Istanbul’74

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply