Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
7 Apr

Amy Winehouse Belgeseli’nin Fragmanı Yayınlandı

İngiliz yönetmen Asif Kapadia’nın uzun zamandna beri üzerinde çalıştığı meşhur 27’ler kulübünün en üzücü kayıplarından Amy Winehouse’un hayatı üzerine hazırladığı belgeselin ilk fragmanı yayınlandı. Başta İngiltere olmak üzere ölümüyle bütün Dünyayı yasa boğan müzisyenin hayatı ve çocukluğuyla ilgili birçok detay, sanatçının kendi konuşma görüntüleriyle yer alıyor. Belgeselde ayrıca Amy’nin daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış şarkıları da olacak. 2012 yılında BAFTA En İyi Belgesel ödülünü kazanan yönetmen Kapadia ve filmin yapımcısı James Gay-Rees, belgeseli şu sözlerle anlatıyor:

“Bu belgesel; o dönemi kusursuz bir şekilde ele almayı başaran, oldukça modern ve duygusal bir yapım. İçinde yaşadığımız Dünyayı, çoğu filmin yapamadığı bir şekilde yansıtmayı başarıyor. Amy, bu kuşağın en önemli müzisyenlerinden biriydi ve herkesin dikkatini çekmeyi başarıyordu. Tüm kalbi ile yazıp söyleyerek, hepimizi büyülüyordu. Ne yazık ki; medyanın aralıksız ilgisi, sorunlu ilişkileri, Dünya çapındaki başarısı ve tehlikeli yaşam biçimi Amy’i tüketmeye başladı. Toplum olarak Amy’nin büyük başarısını göklere çıkardık ancak en küçük hatalarını bile hep en ağır şekilde yargıladık.”

3 Temmuz 2015’te İngiltere’de vizyona girecek filmin henüz Türkiye’de vizyona girip girmeyeceği hakkında bir bilgi yok.

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply