Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
10 Apr

İstanbul Karşılanabilir Sanat Fuarı / GOSS

İki genç Fransız, Clarisse Gorokhoff ve Jérémie Germond’un hayata geçirmeyi planladığı GOSS, her mevsim bütün bir hafta sonu boyunca her biri birbirinden farklı muhteşem mekanlarda yapılacak olan karşılanabilir bir sanat fuarı olmasıyla sade ancak eşsiz bir konsept olarak karşınıza çıkıyor.

İlham verici ve samimi bir ortamda misafirler, yetenekli ressamlar, heykeltıraşlar, fotoğrafçılar ve karışık teknik sanatçılarından oluşan 10 tane olağanüstü yenilikçi sanatçının evrenini keşfedecekler. Aynı zamanda, toplumdaki abesliklere eğlenceli bir şekilde dikkat çekmeyi amaçlayan “saydam gösteriler” de GOSS’ ta yer alacak.

Fransızcada çocuk anlamına gelen “gosse”, çocukların doğallıkları, özgürlükleri ve cüretkâr yaratıcılıklarına ithafen bu projenin de ismi olmuştur. GOSS’ un yaratıcıları Clarisse ve Jérémie GOSS için “GOSS ‘u ortaya çıkararak sanat sektöründe çoğunlukla hakim olan sertlik, ve ciddiyeti kırmak istedik. GOSS, bunlar yerine tek sınırları hayal güçlerinin sınırları olan –yani sınırları olmayan-evrenleri sergileyerek cüret ve özgünlüğü vitrinlemeyi hedefliyor.” diyor.

Sanat, kendisini çok ciddiye almadan da hayli güçlü olabilir, GOSS’ un göstermeyi planladığı da işte tam olarak bu.

GOSS’ un ana unsuru, hem sanatseverlerle hem de sanatçıların kendileriyle tanışma fırsatı sağlayan yoğun etkileşimli bir platform olacak olmasıdır. Sanatçılar, iki tam gün boyunca fuarda bulunacak ve istedikleri takdirde sanatseverlere çalışmalarını tanıtıp, kendi evrenlerini anlatacaklardır. Sanatçılar aynı zamanda çalışmalarını aracı olmadan doğrudan alıcı ile buluşturacaklardır. GOSS, sanatçı, eser ve sanatsever arasında katıksız bir buluşma sağlar. ”Amacımız GOSS’ u merak edip elleri boş olarak gelen misafirlerin, evlerine ‘güzellikle’ dönmelerini sağlamaktır ” diyor Clarisse ve Jérémie.

Ziyaret Tarih ve Saatleri:
02 Mayıs 2015 Cumartesi: 12.00 – 24.00 Kokteyl: 19.00 – 21.00
03 Mayıs 2015 Pazar: 12.00 – 19.00

Mekan Adres Bilgisi: Kolektif House, Huzur Mh., Beyazıt Cd No:15, 4.Levent Sanayi Sitesi/İstanbul

Goss-art

Goss İstanbul

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply