Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
18 Apr

Record Store Day Heyecanına Kapılanlarda Bu Yıl

2007 yılından itibaren, nisan ayının üçüncü cumartesinde kutlanan Record Store Day, yalnızca geçmiş plakları andığımız bir günden çok daha fazlasını ifade ediyor. Çoğu müzisyen, bu günün bayram havasına bürünmesi için, taptaze işlerini eskilerle harmanlayarak vinyl formatında piyasaya sürüyor. Bu ritüel, o kadar değerli ve kabul görmüş ki, 2011 yılında Radiohead, Supercollider ve The Butcher parçalarını yine bu özel günde piyasaya sürmüştü.

Record Store Day vasıtasıyla, yeni işlerini dinleme bahanesi bulduğumuz isimlerden bazıları ve işlerine şöyle bir göz atmak gerekirse:

D’ANGELO – “THE CHARADE”

Sistemleşmiş endüstriyel ırkçılığa karşı yazılmış sözlerin, funk bas gitar ritimleri ve raw davul sesleriyle buluşması sonucu ortaya çıkmış The Charade, geçen yılın en iyi albümlerinden biri olan Black Messiah’ın göz bebeklerinden. Yine aynı albümden 1000 Deaths isimli parçayla beraber, D’angelo bu iki işini bir plakta toplayarak, bugün piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

 FOO FIGHTERS – “SONGS FROM THE LAUNDRY ROOM”

80’ler Amerika pop müziğinin popüler ismi Kim Wilde’in ‘Kids in America’ şarkısını coverlayarak bu plağa yerleştirmeye hazırlanan Foo Fighters, bununla yetinmiyor. Grup, ‘Alone+Easy Target’ ve ‘Big Me‘ parçalarının demo hallerini de plağa özenle yerleştirmiş. Grubun bu yayımda bir de süprizi var. Empty Handed isimli yeni bir parça!

RUN THE JEWELS – “BLOCKBUSTER NIGHT 2”

Karanlık ve tehditkar bas ritimlerinin sponsorluğunda hip-hop dünyasında zirveye oynayan Run the Jewels, geçen yıl çıkardığı albümünden 3 şarkının yanı sıra, Bust No Moves isimli yeni bir parçayla bu yılki Record Store Day’in havalı çocuğu olmak için geliyor.

SOKO – “OCEAN OF TEARS”

Los Angeles’ın kafası karışık grunge-pop ismi Soko, Ocean of Tears isimli parçasının yavaşlatılmış halini, plak formatıyla piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Kafanızın karışmasına ve ‘yükselmeye’ hazır olun.

[/youtube]

WARPAINT – “FEELING ALRIGHT” (Daugther Remix) // DAUGHTER – ”WINTER” ( Warpaint Remix)

Record Store Day çok sevdiğimiz isimlerin, birbirlerinin işlerine burnunu sokmasına da vesile olmuş durumda. Warpaint, Daughter’ın Winter parçasını kendi versiyonuyla piyasaya sürmeye hazırlanırken, Daughter’dan bu güne özel karşı atak geldi. İnsan her gün Record Store Day olsun istiyor.

[/youtube]

FLORENCE + THE MACHINE – “WHAT KIND OF MAN”

Geçen ay, Vincent Haycock yönetmenliğinde izlediğimiz What Kind of Man parçasının klibini onurlandırma çalışmaları burada bitmemiş. Flo, bu parçasını, As Far As I Can Get isimli yeni parçasıyla birleştirerek, bugüne katkıda bulunmaya hazırlanıyor.

[/youtube]

GRIZZLY BEAR – ”HORNY OF PLENTY”

Uzun zamandır yeni albümlerinin yolu gözlediğimiz Grizzly Bear, bizi bir süre daha oyalayacak bir plak ile güne merhaba diyor. Grubun 2004 yılında çıkan Horny of Plenty albümü, vinyl formatıyla yeniden dinleyici karşısına çıkıyor.

MUMFORD AND SONS – ”BELIEVE / THE WOLF”

Banjoların elektriğe kavuşmasıyla hayat bulan Mumford and Sons, 4 Mayıs’ta piyasaya sürecekleri Wilder Mind isimli stüdyo albümlerinden iki  parçasını – Believe ve The Wolf–  bu plakta dinleyici karşısına yeniden çıkarıyor.

BERK CAPAR
No Comments

Leave a reply