Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
20 Apr

Hokkaido / Japonya

Hokaido 1

Hokkaido! Türkiye’de ciddi bir hayran kitlesi olan Murakami okurlarının normalde Japonya’nın turistik açıdan en çok tercih edilen bölgesi olmasa da hemen hatırlayacağı (A Wild Sheep Chase) Japonya’nın ikinci en büyük adası ve nüfus yoğunluğu en az olan en Kuzey bölgesi.

Japonya’ya üç yıl önce ilk defa gittiğimde de aklımdan gitmeyi geçirdiğim ama Kansai bölgesinde görülecek onca şey arasında vakit ayıramadığım Hokkaido’ya bu sefer kara kışın ortasında (Ocak’da) gitme fırsatım oldu. Eğer Hokkaido’ya gitmeyi düşünürseniz -10 C sıcaklık ortalamasına rağmen muhakkak kış ayında gitmenizi öneririm. Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla yaz aylarında da bölge çok güzel olmasına ve Provence ve Toskana benzeri bir görsellik sunmasına rağmen, kış aylarında bembeyaz karlar altındaki Hokkaido bana hayatımda gördüğüm en bembeyaz karı, en dokunulmamış kış doğasını (burada Alaska, İzlanda ve Norveç’e haksızlık yapmamak için alt ayrım yapmam gerekti J) ve en yapayalnız ağaçları gösterdi.

Hokaido 2

Ben Hokkaido’da yalnızca Biei bölgesini gezebildim. Daha önceden gördüğüm fotoğraflardan en çok ilgimi çeken bölge burası olmuştu. Tokyo’dan önce Hokkaido’nun en büyük şehri Sapporo’ya yaklaşık 1.5 saatlik bir uçuşla uçtum. Sapporo’dan yine Hokkaido’nun bir diğer büyük şehri olan Asahikawa’ya (350.000 nüfuslu) trenle hemen aynı gece devam ettim. Asahikawa’da kaldığım otel oldukça eski tarzda olmasına rağmen, tertemizdi. Otelin beni en çok büyüleyen yönü ise odada bir duvarın tamamen cam olması ve oradan bütün gece (ve muhtemelen bütün kış) kesintisiz yağan karı izleyebilmek oldu. Gece geç saate kadar oturma alışkanlığım hiç olmamakla birlikte, camın kenarında Biei’e trenimin saati gelene kadar sabaha kadar oturdum. Asahikawa ve Biei arası trenle yaklaşık 25 dakika sürüyor. Genel olarak turistlere bölgenin zor kış koşulları nedeniyle araba kiralamamaları ve mümkün olduğunca toplu taşıma kullanmaları öneriliyor. Benim görmek istediğim bölgelere toplu taşıma ile ulaşım olmadığı için uzun internet araştırmaları sonrasında www.bieiland.com sitesinin sahibi Abe-san’a ulaşarak, bir günlük özel tur organize ettim. Bölgeyi bilen birisi olmasa, yol koşulları hakikaten zorlayıcı ve en güzel kısımları görmek mümkün olmayabilir.

Hokaido 4

Bu seyahatte çektiğim fotoğraflara bu adresten ulaşabilirsiniz: www.burcubasar.com/travel-photos/asia/nggallery/galleries/travel-photos-asia-japan

 

BURCU BAŞAR

Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. 9 yıldır Hergüner Biilgen Özeke Avukatlık Ortaklığı'nda avukatlık yapıyorum. Dünya’da en güzel bulduğum ülke Norveç, en çok yaşamak isteyeceğim şehir Vancouver BC, Kanada, en bağımlılık yarattığını düşündüğüm ülke Çin ve en hakettiğinden fazla büyütüldüğünü düşündüğüm şehir Barselona.

No Comments

Leave a reply