Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
1 Jun

Yeni Ayrılanlara 5 Film Tavsiyesi

Sevgilinizden ayrıldınız. Tek istediğiniz günlerce evde oturup film izlemek ve bol miktarda çikolata tüketmek mi? Tam bu tür ruh halleri için yapılmış filmler, aradığınız şey olabilir.

The Shop Around The Corner (1940)

Budapeşte’de bir derici dükkanında geçen filmde James Stewart ve Margaret O’Sullivan iş arkadaşıdırlar. Wizard of Oz’dan hatırlayacağınız Frank Morgan ise dükkanın sahibidir. Alfred (James Stewart) ve Klara ( Margaret O’Sullivan kendilerine mektup gönderen el yazısı oldukça güzel olan birine aşıktırlar. Olaylar sıcak ve samimi bir şekilde gelişir…

Fatal Atrraction (1987)

Adrian Lyne tarafından yönetilen filmde Glenn Close ve Michael Douglas başrollerde. Bir hafta sonu kaçamağının nelere mal olabileceğinin anlatıldığı filmde heyecan seviyesi hiç düşmüyor.

Thelma and Louise (1991)

2011 yılında The Atlantic tarafından kadınlar hakkında yapılmış en iyi film seçilen Thelma and Louise arkadaşlık, kaçış, kendini keşfediş ve kabulleniş konularına değiniyor. Thelma için hayatını kontrol eden kocası problem olurken Louise için müzisyen erkek arkadaşı Jimmy ile olan durumlar can sıkıcıdır. Bu iki kadının hayatlarının kontrolünü ellerine alıp daha tehlikeli, daha özgür ve mutlu yaşamaya karar vermelerini anlatan film, yüzünüzü gülümsetecek bir yol filmi.

Romy & Michele’s High School Reunion (1997)

Mezun olduktan 10 yıl sonra buluşan Romy ve Michele’in bu buluşmasından çıkarmanız gereken üç mesaj var:

1 En iyi arkadaşın seninle her zaman dans etmelidir.

2 Bazı insanlar sadece korkunçtur ve senden hoşlanıp hoşlanmamalarının hiçbir önemi yoktur.

3 Sahip olduğun hayat hayal ettiğin hayat kadar güzel olmayabilir.

Kill Bill (2003)

Tamam intikamın dozu bu filmde biraz fazla olabilir ama yine de kendinizi iyi hissettireceğini garantiliyor Tarantino.

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply