Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
14 Jul

New Horizons Plüton Yakınlaşması

Bundan 9 yıl önce Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA tarafından uzaya gönderilen New Horizons adlı uzay aracı bugün, cüce gezegen olarak bilinen Plüton’a en yakın mesafeden geçerek, dünyaya fotoğraflar gönderecek.

 Dün sabahın ilk saatlerinde Plüton’a 1,6 milyon km yaklaşan New Horizons, nükleer yakıtla çalışıyor ve bir yolcu uçağından 100 kat daha hızlı hareket ediyor.

Durdurulması mümkün olmayan uzay aracının Plüton’un ayrıntılı fotoğraflarını çekmek için sadece tek bir şansı ve birkaç saati var. Dünya’yla Plüton arasındaki mesafenin yaklaşık 5 milyar km. olması nedeniyle Plüton’dan gönderilen sinyallerin dünyaya ulaşması saatler alacak.

Uzayın keşfinde tarihi bir güne şahitlik edeceğimiz bugün, uzaydaki bilinmezliklerin biraz daha aydınlanmasını sağlayacak.

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply