Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
23 Jul

Millie Brown’ın Kusma Sanatı

millie brown 3

Gökkuşağı kusmak, terimi başlangıçta ilginç gelse de İngiliz Mellie Brown’un tam olarak yaptığı bu. Performans sanatçısı Mellie resimlerini kusarak yapan bir sanatçı. İki gün boyunca kendini aç bırakan sanatçı resim yapmadan önce içtiği renkli sütleri kusarak tuvalini boyuyor. Resimlerinde yapacaklarına o an karar veren Millie, performanslarını içinden geldiği gibi sürdürüyor. Yaptığı sanata dair olumlu ve olumsuz birçok yorum alan sanatçı, son zamanlarda hızla ünlenmekte. Lady Gaga’nın konseri ve klibinde de yerini aldıktan sonra tanınırlığı artan sanatçının sanatı, kimilerine göre mide bulandırıcı ve saçmalıktan öteye gidemiyor. 28 yaşındaki sanatçı, son sergisi Rainbow Body’den şu sözlerle bahsediyor:

millie brown 1

“Rainbow Body is rooted in Tibetan Buddhist theology in which spiritual transcendence is viewed from the third party perspective. It is comprised of three wisdoms: ground, presence and energy, which are the three categories of paintings in the show.”

Millie Brown Facebook

Yazı: Duygu Gençer

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply