Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
7 Oct

Mars’ta Yaşamaya Çalışmak: The Martian (2015)

Başrolünde Matt Damon’ı izleyeceğimiz Gladiator ve Prometheus gibi filmleriyle tanınan yönetmen Ridley Scott’ın yeni filmi The Martian tam da Mars’ta su bulunması haberleriyle aynı günlerde vizyona girmesiyle oldukça merak uyandırdı. Özellikle Interstaller gibi bir başyapıtı izleyen herkes, o kızıl gezegene karşı inanılmaz bir merak duyarken, aksiyon ve uzay macerasının kusursuz bir karışımı olan Marslı bize o atmosferi çok daha farklı bir açıdan aktarıyor.

Oyuncu kadrosunda Matt Damon’la birlikte Kristen Wiig, Jessica Chastain, Kate Mara, Michael Pena ve Jeff Daniels gibi isimlerin yer aldığı 3D film, bir uzay ekibinin yaşadığı kazanın ardından tek başına Mars’ta kalmış olan bir astronotu konu ediyor. Başrolünde göreceğimiz Mark Watney (Matt Damon), Mars’a ayak basan ilk insanlardan biriydi, şimdi ise orada ölmesi an meselesi.

Geçtiğimiz yıl Christian Bale’li Exodus: Gods and Kings filminde yönetmen koltuğunda yer alan Scott, aynı zamanda The Martian‘ın yapımcı ekibinde de bulunuyor. Vizyon tarihi 2 Ekim olan film, Andy Weir’in 2011 yılında yayımlanan aynı isimli kitabından sinemaya uyarlandı.

YAĞMUR SEFA
No Comments

Leave a reply