Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
20 Jan

Victoria (2015)

Başından sonuna kadar ilginizi kaybetmeden kendisini izletebilen film bulmak her zaman kolay olmayabiliyor. Tek plan çekilmiş bir film olan Victoria, aslında sadece birkaç saati anlatıyor fakat bu birkaç saat son derece hızlı ve gergin geçtiği için, sizi asla sıkmayacak. 138 dakika boyunca ekranın karşısından ayrılmayı düşünmeyeceğiniz film, Berlin sokaklarında gece hayatının tam ortasında geçiyor. Her şeyin bir anda olup ve bittiği ve kişilerin hayatında değişmez izler bıraktığı film, 2015’in en iyilerindendi desek yalan olmaz. 15 sayfalık bir senaryosu olan filmin büyük bir kısmı doğaçlama usulü çekilmiş. Filmi bu kadar özel yapan da senaryo dahil her şeyin bu kadar doğal oluşu.

İspanyol asıllı Victoria, Berlin’de bir cafede çalışan yalnız ve sıradan bir hayatı olan biri. Bir gece tek başına eğlenmeye çıktığı kulübün çıkışında karşılaştığı bir grup genç ile yolları kesişiyor ve kendisini unutulmaz bir maceranın içerisinde buluyor. Türk oyuncu Burak Yiğit’inde rol aldığı Victoria, festival filmlerini sıkıcı bulanları bunu bir kere daha düşünmeye davet ediyor.

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply