Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
15 Dec

Food Films by David Ma

David Ma, Wes Anderson & Quentin Tarantino gibi ünlü yönetmenlerin ellerin tarzı ile çekilmiş kısa yemek tarifi videoları ile karşımızda. Wes Anderson, Quentin Tarantino, Alfonso Cuarón ve Michael Bay’in tarzında çekilen bu videolar, sadece iştah açmıyor aynı zamanda aşırı dozda yaratıcılık da içeriyor. Bir  yemek sanatçısı olan David Ma, Wes Anderson yorumuyla S’mores, Tarantino’nun kanlı tarzıyla köfteli spaghetti, Alfonso Cuarón’un sakinliğinde ağır çekim pancake ve Michael Bay’in yaramazlığında waffle yapıyor. Kendinizi bu videoların içinde Kill Bill ya da The Grand Budapest Hotel setindeymiş gibi hissetmeniz mümkün.

David Ma Re-imagines Recipe Videos in the Style of Famous Filmmakers like Wes Anderson & Quentin Tarantino  // This series of seriously excellent short movies reimagines the standard recipe video format in the style of four famous film directors – Wes Anderson, Quentin Tarantino, Alfonso Cuarón and Michael Bay.  Referencing trademark signatures of each director, Food Artist David Ma translates well-known recipes into four 1-minute-long short films. Wes Anderson‘s signature narrative style is explored in the making of S’mores, Quentin Tarantino’s gory spaghetti and meatballs recipe culminates in a delicious aftermath, Alfonso Cuarón dishes up pancakes in slow-mo, while Michael Bay’s waffles make the most of the American director’s explosive blockbuster special effects.

David Ma

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply