Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
31 Jul

İstanbul Concours d’Elegance

This slideshow requires JavaScript.

Arabaların güzellik ve zerafetleriyle yarıştığı Concours d’Elegance 22-23 Haziran tarihlerinde Beykoz Küçüksu Kasrı’nda yapıldı. Birbirinden antika ve efsane arabaların açık alanda boğaz manzarasına karşı sergilendiği yarışma 17. yüzyıl Fransız aristokrasisine kadar uzanan bir geçmişe sahip.  Dünyanın çeşitli ülkelerinde yapılan Concours d’Elegance’lardan ilk akla gelenler; Villa d’Este, Pebble Beach Concours d’Elegance, Amelia Island Concours d’Elegance ve Manhattan’daki Louis Vuitton Classic. Bu yıl ilk kez İstanbul ayağı gerçekleşen organizasyon, her yıl yapılan bir gelenek hâline dönüşeceğe benziyor. Koleksiyonerlerin otomobilleriyle katıldıkları yarışmada İstanbul’da hatırı sayılır ölçüde antika araba meraklısı olduğunu da görmüş olduk. Yurt dışından ve Türkiye’den katılan arabalar, ön elemenin ardından yerli ve yabancı otoritelerden kurulmuş bir jüri heyeti tarafından değerlendirildi. Dış görünüm, iç tasarım, orjinallik ve aracın tarihçesi gibi kriterler baz alınarak değerlendirilen arabalar, 1945 ve öncesi için ”Antiques”, 1946-1960 arası için ”Classics”, 1961-1970 arası için ”Collectables”, 1971 ve üzeri için ”Exotics” ve her sene farklı bir üreticiden seçilecek olan ”Featured Brand” kategorilerine göre ayrıldı. Bu yılın ilk Featured Brand’i ise Türk otomobil tarihinde önemli bir yeri olan ilk seri üretim yerli otomobil markası Anadol oldu.

Yarışmanın kazananları şu şekilde oldu:

Best Of Show Ödülü’nü AR COLLECTION – 1955 MERCEDES 300 SL kazandı.

People’s Choice (İzleyici Seçimi) Ödülü’nü HASAN BASRİ TEMİZKAN – 1963 MERCEDES-BENZ 190 SL kazandı.

EDOX Özel Ödülü’nü AYDIN HAREZİ – 1941 MERCEDES BENZ CABRIOLET kazandı.

Egzotik Ödülleri kategorisinde  NİCHOLAS J. PAPAZOĞLU – 1980 FERRARİ 308 GTS birinci oldu.

En İyi Antik Ödülü’nü  RAHMİ KOÇ MÜZESİ-1933 BUICK 66C CONVERTIBLE kazandı.

Kaçıranlar bir daha ki sene için http://www.istanbulconcoursdelegance.com‘u bir kenara not edin.

 

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply