Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
13 May

Daniel Barenboim & Staatskapelle Berlin İstanbul’da!

Gerçekleştirdiği kayıtlarla 7 Grammy Ödülü’nün de aralarında bulunduğu sayısız ödüle layık görülen, sanatçı kimliğinin yanı sıra dünya çapında bir barış elçisi kabul edilen Daniel Barenboim, İKSV’nin konuğu olarak yeniden İstanbul’a geliyor. 2009 yılında İstanbul Müzik Festivali Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü de alan Daniel Barenboim yönetimindeki 450 yıllık geçmişiyle dünyanın en eski ve saygın orkestralarından biri kabul edilen Staatskapelle Berlin, 15 Mayıs Perşembe akşamı saat 20.30’da Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde bir konser verecek.

Daniel Barenboim yönetimindeki Staatskapelle Berlin, Nisan ayında, uluslararası müzik camiasında her yıl merakla beklenen 2014 BBC Music Magazine Ödülleri’ne damgasını vurmuştu. Staatskapelle Berlin, Daniel Barenboim yönetiminde Alisa Weilerstein’in solistliğinde kaydettiği Elgar ve Carter Koçertolar ile Yılın Albümü Ödülü’nü kazanmıştı. 
BBC Music Magazine Ödülleri jürisi, Daniel Barenboim’in genç yaşta hayata veda eden, viyolonselin en büyük isimlerinden biri kabul edilen eski eşi Jacqueline du Pré’den sonra bir daha kimseyle kaydetmediği bu esere gönderme yaparak “Yıllar var ki Elgar’ın muazzam konçertosunun yeni bir kaydı böylesi derinden bir etki yaratmamıştı. Barenboim’in Elgar’ın meşhur Viyolonsel Konçertosu’nu Jacqueline du Pré ile gerçekleştirdikleri efsanevi yorumlardan bu yana ilk defa kaydetmeyi seçmiş olması da zaten yeterince anlamlı.” yorumunda bulunmuştu.

 

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply